Τη δωρεάν προβολή κινηματογραφικών ταινιών με διαφημίσεις, ξεκίνησε το YouTube

Οι Χολυγουντιανές ταινίες που περιλαμβάνονται στη λίστα έρχονται από διάφορες κατηγορίες και είναι αρκετά γνωστές, συμπεριλαμβανομένου μεγάλων επιτυχιών. Μερικά παραδείγματα είναι το “Rocky”, το “The Terminator”, αλλά και κωμωδίες όπως μεταξύ άλλων το “Zookeeper”, “Agent Cody Banks” και “Legally Blonde”.

Μέχρι πρότινος, το YouTube προσέφερε στους χρήστες τη δυνατότητα να αγοράσουν ταινίες όπως συμβαίνει και με άλλες υπηρεσίες όπως το iTunes και το Amazon Video στις οποίες υπάρχει και η δυνατότητα ενοικίασης.

Αναμενόμενα, κατά την αναπαραγωγή των συγκεκριμένων ταινιών, προβάλλονται και διαφημίσεις αν και υπάρχει η πληροφορία ότι η Google συζητά και άλλους εναλλακτικούς τρόπους εσόδων όπως χορηγούμενες προβολές κ.α. Τα κύρια πλεονεκτήματα που έχει το YouTube στο χώρο αυτό σε σχέση με άλλες υπηρεσίες είναι το 1.9 δισ. ενεργοί χρήστες που επισκέπτονται την υπηρεσία του κάθε μήνα καθώς και η δυνατότητα στοχευμένων διαφημίσεων μέσω των υπηρεσιών της Google.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου και απευθύνεται αρχικά με την κίνηση αυτή το YouTube, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος όπως το “The Roku Channel” και το Walmart που προσφέρει παρόμοια υπηρεσία μέσω του Vudu.

Συντάκτης: Κων/νος Σκιαδάς
πηγή: insomnia.gr