Τι ξέρουμε για τον γαλάζιο καρχαρία που «έκοβε βόλτες» στη Γλυφάδα – Έχασε τον προσανατολισμό του και βγήκε για τροφή

Τεράστια έκπληξη στους πάντες προκάλεσε η παρουσία ενός καρχαρία στη μαρίνα της Γλυφάδας που έκοβε βόλτες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο καρχαρίας που εμφανίστηκε στη Γλυφάδα είναι πολύ πιθανόν  να έχασε τον προσανατολισμό του και να βρέθηκε εκεί προκειμένου να ψάξει για τροφή.

Αυτόπτης μάρτυρας που είδε τον καρχαρία στη Γλυφάδα μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε: «Είδαμε ένα πτερύγιο και μετά βγήκε στα ρηχά. Πρέπει να ήταν δύο ημέρες εδώ μέσα στο λιμανάκι και είχε βγει για φαγητό. Στα βαθιά έχουμε ξαναδεί καρχαρία, στα 120 – 130 μέτρα νερό πηγαίνουν. Το συγκεκριμένο είδος του γαλάζιου καρχαρία είναι ακίνδυνο, αλλά αν το δεις κοντά σου σου κόβεται η αναπνοή. Αυτά τα είδη πηγαίνουν 110  με 120 κιλά όχι παραπάνω».

Από την πλευρά της η διευθύντρια Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος», Α. Μήλιου σχολίασε: «Αυτό το είδος ταξιδεύει μόνο του, δεν πάει σε κοπάδια και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και κινδύνου. Πρόκειται έναν ακίνδυνο καρχαρία και ζει μέχρι τα 1000 μέτρα βάθος. Αν τον δούμε δίπλα μας, απλώς σταματάμε να κολυμπάμε και εκείνος φεύγει, δεν θα επιτεθεί ποτέ.

Είναι πάρα πολύ σπάνιο, πάντως, να το πετύχουμε. Στα νερά μας ζουν 34 είδη καρχαριών, είναι πολύ σπάνιο να το δούμε στα ρηχά νερά».

πηγή: newsit.gr