Την επόμενη μέρα από το «εθνικό σοκ» σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Βγάζουν μπροστά τον Σπίρτζη και μελετούν το σενάριο μιας συνέντευξης Τύπου Τσίπρα

Η αντίδραση της Κουμουνδούρου στην χθεσινή πρώτη δημοσκόπηση μετά την τραγωδία στα Τέμπη εκδηλώθηκε επισήμως δια του υπευθύνου στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νάσου Ηλιόπουλου. «Πριν ακόμη προλάβουν οι οικογένειες να αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, η γνωστή δημοσκοπική εταιρεία με τα εικονικά τιμολόγια χωματουργικών εργασιών, σπεύδει να κάνει damage control για τον Μητσοτάκη.

Ντρέπεται και η ντροπή….». Προφανώς και ο κ. Ηλιόπουλος αναφερόταν στη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc για τον Ant1, τα ευρήματα της οποίας καταγράφουν μεν πτώση της ΝΔ όχι όμως ικανή να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό. Για την ακρίβεια η χθεσινή μέτρηση της Marc δείχνει για τη ΝΔ πτώση 2,9% (29,6% από 32,5%) αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πτώση 0,1% (25% από 25,1%) προσδιορίζοντας τη διαφορά στις 4,6 ποσοστιαίες μονάδες.

Το δηκτικό σχόλιο του κ. Ηλιόπουλου που αναρτήθηκε επισήμως για λογαριασμό του κόμματος εμπεριέχει σαφέστατα το στοιχείο της αμφισβήτησης όχι μόνο διότι όπως αναφέρει προσπαθεί να περιορίσει τις κυβερνητικές απώλειες προτού καλά καλά υπάρξει ταυτοποίηση ανθρώπων που ακόμη αγνοούνται ή αποχαιρετισμός των θυμάτων αλλά επιπλέον προέρχεται από την «γνωστή» εταιρεία του κ. Θ. Γεράκη ο οποίος φέρεται να έχει στενή σχέση με το Μέγαρο Μαξίμου και την κυβέρνηση και μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε προσφάτως από την Εφημερίδα των Συντακτών διεξήγαγε μετρήσεις και για εταιρείες που ασχολούνται με χωματουργικές εργασίες και εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια ακόμη και για άλλες εταιρείες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων με το κακόβουλο λογισμικό predator. Τα ευρήματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης δεν φαίνεται να προκάλεσαν πάντως ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καθώς οι πληροφορίες επιμένουν πως και η Κουμουνδούρου έχει στη διάθεσή της στοιχεία άλλων μετρήσεων που δείχνουν καταποντισμό του κυβερνώντος κόμματος με μεγάλη πτώση των ποσοστών του.

Όλα αυτά συνέβησαν την ίδια ημέρα που στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός επανέλαβε μία ακόμη «συγγνώμη» για την τραγωδία που έγινε με τη ΝΔ στην εξουσία, αλλά και την προσθήκη της φράσης «φταίμε όλοι» κάτι που σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δείχνει πως ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει διάχυση των ευθυνών και στις προηγούμενες κυβερνήσεις, ιδίως αυτή του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να αποφύγει την ανάληψη των ευθυνών του. Εξ αυτού του λόγου η αξιωματική αντιπολίτευση υπενθύμισε δια της κυρίας Τσαπανίδου ότι ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά τέσσερα χρόνια και δεν ανέλαβε καθήκοντα χθες.

Η Κουμουνδούρου μεθοδικά φαίνεται πως σχεδιάζει την «επόμενη μέρα» από το εθνικό σοκ που προκάλεσε η τραγωδία των Τεμπών. Κατά τις πληροφορίες ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης τον οποίο αναζητούν εναγωνίως τα κυβερνητικά στελέχη θα ξεκινήσει τις εμφανίσεις του στις τηλεοράσεις από σήμερα, καθώς όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν επιθυμούσε τις ημέρες του πένθους να πυροδοτήσει με στοιχεία που θα παρουσιάσει πλέον το πολύ βαρύ πολιτικό κλίμα. Επίσης, όλα δείχνουν πως ο Αλέξης Τσίπρας πιθανότατα θα δώσει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τις επίσημες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τους σιδηροδρόμους, κάτι για το οποίο γίνεται ήδη συστηματική προεργασία από τους αρμόδιους τομεάρχες.

ethnos.gr