Τo αγόρι με τα πιο όμορφα μπλε μάτια του πλανήτη! (photos)

Αυτή είναι η ιστορία ενός νεαρού αγοριού από την Αιθιοπία. Το χρώμα των ματιών του πραγματικά ξεχωρίζει αφού είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεθεί ένα αγόρι με μπλε μάτια στην Αιθιοπία.

Ο Abushe είναι από την Jinka της Νότιας Αιθιοπίας. Με το σκούρο δέρμα του να τονίζει τα γαλάζια μάτια του, το βλέμμα του έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία του κόσμου. Το νεαρό αγόρι γεννήθηκε με μια κατάσταση γνωστή ως σύνδρομο Waardenburg, η οποία είναι μια μετάλλαξη ενός γονιδίου που επηρεάζει τη χρωστική ουσία που είναι υπεύθυνη για το χρώμα των ματιών. Έτσι, ο Abushe γεννήθηκε με μπλε μάτια.

Όταν οι γονείς του Abushe είδαν τα μάτια του, ήταν συγκλονισμένοι. Στην αρχή νόμιζαν ότι ήταν τυφλός. Όντας πολύ φτωχοί, δεν μπορούσαν να του κάνουν εξετάσεις αλλά μετά κατάλαβαν ότι η σπάνια κατάστασή του ήταν ένα “δώρο από το Θεό”.

 

Ο Abushe ζει τώρα με τους παππούδες του σε μια μικρή καλύβα φτιαγμένη από ξύλο. Πηγαίνει στο σχολείο και το φαγητό του παρέχεται από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου που είναι απέναντι από την παράγκα του. Δυστυχώς, μια πυρκαγιά κατέστρεψε τα λίγα αγαθά που είχε η οικογένεια, αλλά ευτυχώς, ο Abushe κατάφερε να σώσει κάτι εξαιρετικά πολύτιμο για εκείνον.

Μια κόκκινη μπάλα ποδοσφαίρου είναι ολόκληρος ο κόσμος του Abushe. Το όνειρό του είναι να παίξει μια μέρα ποδόσφαιρο με διάσημα αστέρια του ποδοσφαίρου.

Η αγαπημένη ομάδα του νεαρού αγοριού είναι η Μπαρτσελόνα. Είναι φανατικός οπαδός της αγαπημένης του ομάδας και παρακολουθεί τα παιχνίδια της όποτε μπορεί. Θαυμάζει, επίσης, τον ποδοσφαιριστή Lionel Messi. Ο Abushe λέει: “Ο Messi είναι σαν εμένα. Δεν είναι όπως οι άλλοι!”

Η ζωή του Abushe δεν είναι εύκολη, συχνά πέφτει θύμα bullying από τους συνομηλίκους του. Τον αποκαλούν με άσχημους χαρακτηρισμούς, όπως “πλαστικά μάτια” και “τέρας”. Μερικές φορές τον χτυπούν και τον κλωτσάνε.

Ο Abushe δεν αφήνει όμως να τον επηρεάζουν τα άσχημα αυτά πράγματα και ονειρεύεται να γίνει ποδοσφαιριστής. Αυτό που θέλει είναι να παίξει μια μέρα για τη Μπαρτσελόνα. Έχει πάθος με το ποδόσφαιρο και ο σκοπός του είναι να καταφέρει μια μέρα να προσφέρει στην οικογένειά του όλα όσα στερήθηκαν.

 

πηγή: pasmina.gr