Το Chrome θα μας ειδοποιεί αν κάποιος χρησιμοποιεί τον κωδικό μας

 Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η Google θα εφαρμόσει μια σημαντική αλλαγή για την προστασία των δεδομένων μας

Η Google ανακοίνωσε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη τεχνολογία μέσα στο 2019 στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης».

Ένας από τους συχνούς φόβους που έχουμε όλοι κατά την πλοήγησή μας στο Ίντερνετ είναι οι κωδικοί πρόσβασης που χρησιμοποιούμε και κατά πόσο αυτοί είναι γνωστοί σε τρίτους, δηλαδή κατά βάση σε εταιρίες που συλλέγουν τα δεδομένα μας. Όμως, με βάση μια νέα απόφαση της Google για το Chrome, αυτή μας η αγωνία ως έναν βαθμό μετριάζεται.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες, την ώρα που πληκτρολογούν έναν κωδικό ή το username τους, να μπορούν να τα αλλάξουν, σε περίπτωση που έχει υπάρξει διαρροή αυτών των δεδομένων τους σε κάποια άλλη ιστοσελίδα ή εφαρμογή.

Στη συνέχεια, εφόσον δηλαδή έχει υπάρξει διαρροή, ο χρήστης θα μπορεί να τα αλλάξει όπου κι αν αυτά χρησιμοποιούνται. Η Google ανακοίνωσε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη τεχνολογία μέσα στο 2019 στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης» και από τον περασμένο Οκτώβριο μπορεί κανείς να «σκανάρει» όλους τους κωδικούς που έχει αποθηκευμένους.

Με την εφαρμογή της παραπάνω απόφασης, ουσιαστικά θα διευκολύνονται οι χρήστες καθώς θα γλιτώνουν χρόνο από το να ελέγχουν συνεχώς ποιους κωδικούς χρησιμοποιούν σε άλλους λογαριασμούς τους κι επομένως κατά πόσο «αδύναμοι» είναι αυτοί, σε περίπτωση βέβαια που δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγονται.

πηγή