Το Facebook παρουσιάζει το Messenger Rooms για βιντεοκλήσεις με έως 50 άτομα

Από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του Messenger Rooms, είναι ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να έχουν λογαριασμό στο Facebook.


Ο γίγαντας των social media παρουσίασε το Messenger Rooms, τη νέα λειτουργία βιντεοκλήσεων, με την οποία θέλει να ανταγωνιστεί το Zoom. Με το Messenger Rooms οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν δωμάτια για έως και 50 άτομα. Μάλιστα, αντί στέλνουν ξεχωριστά τις προσκλήσεις στους φίλους τους, μπορούν να δημοσιεύσουν στον «τοίχο» τους τον σύνδεσμο του δωματίου.


Σε αντίθεση με τις ήδη υπάρχουσες λειτουργίες βιντεοκλήσης του Messenger, οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να έχουν την εφαρμογή Messenger εγκατεστημένη ενώ επίσης δεν απαιτείται να έχουν λογαριασμό στο Facebook για την είσοδο σε ένα δωμάτιο. Με τον σύνδεσμο του δωματίου και χρησιμοποιώντας τον browser, ο καθένας μπορεί να μπει σε ένα δωμάτιο ενώ επίσης δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να βάζουν κωδικούς πρόσβασης για να αποτρέπουν άλλους να εισβάλλουν στις βιντεοκλήσεις.Ο Stan Chudnovsky, αντιπρόεδρος του Messenger, αναφέρει:

Δεν βλέπουμε ούτε ακούμε τις βιντεοκλήσεις και μόνο ο χρήστης που δημιουργεί το δωμάτιο μπορεί να ελέγχει ανά πάσα στιγμή ποιος θα βρίσκεται μέσα σε αυτό, ποιοι χρήστες μπορούν να βλέπουν το δωμάτιο αλλά και να το κλειδώνει. Η κλήση ξεκινά μόνο όταν μπει στο δωμάτιο ο χρήστης που το δημιούργησε ενώ ο δημιουργός θα μπορεί να αφαιρεί συμμετέχοντες κατά βούληση.


Υπάρχουν όμως κι άλλες λειτουργίες που θυμίζουν το Zoom. Το Messenger Rooms θα περιλαμβάνει εικονικά περιβάλλοντα 360 μοιρών, που θα τοποθετούν τους χρήστες σε διάφορες τοποθεσίες όπως στην παραλία ή σε ένα πολυτελές διαμέρισμα. Ταυτόχρονα, θα διαθέτει και 14 νέα φίλτρα τα οποία θα τονίζουν τις λεπτομέρειες τόσο του περιβάλλοντος όσο και του προσώπου των χρηστών. Το Facebook αναφέρει επίσης ότι δεν θα υπάρχει χρονικός περιορισμός στις βιντεοκλήσεις ενώ αυτές θα μπορούν να προγραμματιστούν εκ των προτέρων.

Το Messenger Rooms αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του σε κάποιες χώρες αυτή την εβδομάδα, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει διαθέσιμο για όλους.

Engadget

Πηγή : insomnia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here