Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Το Φυσικό Αέριο σε όλη την πόλη μας Έως 30% η εξοικονόμηση για τα νοικοκυριά

Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής ευαισθησίας του και έχοντας ως στόχο την ποιοτικότερη διαβίωση των κατοίκων του, ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης στοχεύει στη διεύρυνση του δικτύου φυσικού αερίου μέσα στην πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 28/2/2019, κατά τη συνάντηση του δημάρχου, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, με εκπροσώπους της Εταιρείας Διανομής Φυσικού Αερίου Αττικής Α.Ε., συμφωνήθηκε η επέκταση του ήδη υπάρχοντος δικτύου φυσικού αερίου σε όλο το Δήμο με άμεση εφαρμογή στις σχολικές μονάδες και στα δημοτικά κτίρια.

Παράλληλα, συζητήθηκε και το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος επέκτασης του οικιακού δικτύου. Για το λόγο αυτό, ο δήμος θα δέχεται αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναφορικά με τη σύνδεση τόσο στο ήδη εγκατεστημένο δίκτυο, όσο και στο υπό επέκταση τμήμα του. (θα υπάρξει νεότερη αναλυτική ενημέρωση).

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτος ανέφερε χαρακτηριστικά: 

“Επειδή ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι η αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να λύνει ζωτικά θέματα και ανάγκες των πολιτών μετά από δική σας έκκληση πετύχαμε την επέκταση της σύνδεσης φυσικού αερίου σε όλη την πόλη. 

Με πρωτοβουλία μας έγινε συνάντηση με τον Τεχνικό διευθυντή της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής κύριο Χρήστο Σκουλίδα και τεχνικό κλιμάκιο όπου διερευνήσαμε τη δυνατότητα σύνδεσης όλων των δημοτικών κτιρίων και σχολείων, και μέσα από αυτό τη σύνδεση όλων των γειτονιών μας που δεν έχουν φυσικό αέριο. 

Έτσι ο Δήμος μας μπαίνει σε προτεραιότητα στα σχέδια της Εταιρείας και μέσα στο 2019-2020 θα συνδεθούν όλα τα σχολεία και δημόσια κτίρια της πόλης μας. Παράλληλα θα επεκταθεί το δίκτυο σε όλη την πόλη μετά από Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που θα γίνει στους κατοίκους μας. (Θα υπάρξει σχετική αναλυτική ενημέρωση).

Η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται είναι έως 30% και είμαστε υπερήφανοι που εξασφαλίσαμε αυτή τη συνεργασία”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here