Το military jacket είναι υποχρεωτικό

Tο πρώτο δεκαήμερο των χειμερινών εκπτώσεων ξεκίνησε με τον ερχομό του Νοεμβρίου. Παρ’ όλο που ο καιρός θυμίζει άνοιξη, οι βιτρίνες έχουν βάλει τα χειμερινά τους. Επομένως, αυτή τη φορά πρέπει να σκεφτείς πιο μακροπρόθεσμα απ’ ότι συνήθως. Τώρα είναι η στιγμή να κάνεις σωστές αγορές, ακόμα κι αν λόγω ζέστης δεν έχεις καταγράψει με ακρίβεια τι σου λείπει ή τι θα ήθελες να προσθέσεις στο στυλιστικό σου προφίλ τον φετινό χειμώνα.

Αν, πάντως, πρέπει να περιορίσεις τις εκπτωτικές σου αγορές σε ένα κομμάτι, τότε ας είναι ένα military jacket. Δεν πρόκειται για μία αυθαίρετη σκέψη που απλά στην πλασάρω ως σωτήρια. Έχω επιχειρήματα και λόγους που θα σε πείσουν να το φορέσεις και η εκπτωτική περίοδος είναι απλά μία πολύ καλή αφορμή να το κάνεις τώρα.

Για να φέρεις στο μυαλό σου ένα military jacket, αρκεί να θυμηθείς το πανωφόρι που φορούσες στον στρατό. Προφανώς, αυτό που σου προτείνω δεν μοιάζει με την περιβολή που κουβαλούσες σαν φαντάρος και σου βάραινε την πλάτη. Είναι πιο εκλεπτυσμένο συνολικά και πολύ πιο πρακτικό. Αυτή άλλωστε, είναι και η βασική αρχή του συγκεκριμένου ρούχου: Είναι πρακτικό και πολυλειτουργικό, αφού σχεδιάστηκε αρχικά για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των στρατιωτών. Είναι ένα άνετο πανωφόρι με πολλές τσέπες που χωράνε τα πάντα, οπότε δεν θα χρειαστεί να κουβαλάς μαζί σου ούτε τσάντα ούτε τίποτα. Επιπλέον, επειδή δεν είναι πραγματικό κομμάτι της στρατιωτικής εξάρτυσης, είναι ελαφρύ και κομψό – δεν έχει καμία σχέση ως προς την ποιότητά του με τα χοντροκομμένα αμπέχωνα του στρατού.

Το military jacket ταιριάζει σχεδόν με όλα. Δεν είναι ανάγκη να το φοράς με παραλλαγή ή έστω με τα cargo pants σου. Μπορείς πολύ εύκολα να το βάλεις στο γραφείο με ένα chino παντελόνι, ή να το συνδυάσεις με jeans ή με κάτι πιο smart για τις βόλτες σου στην πόλη και τα βραδινά ποτά. Εννοείται ότι αν είσαι λίγο πιο τολμηρός, μπορείς να κάνεις συνδυασμούς και με πιο επίσημα ρούχα.

Δεν είναι ένα παροδικό trend, μία φούσκα που θα σκάσει του χρόνου και θα σου πιάνει χώρο στην ντουλάπα. Ένα military jacket έχει διαχρονικότητα, αρκεί κι εσύ να το επιλέξεις σωστά. Δεν είναι ανάγκη, για παράδειγμα, να πάρεις εκείνο που έχει και μερικά παράσημα πάνω (εννοώ patches, εκτός στρατοπέδου). Στην αγορά, κάθε χρόνο υπάρχουν πολλές εκδοχές για όλους του τύπους και όλα τα στυλ, χωρίς ωστόσο να χάνουν τα στοιχεία που κάνουν αυτό το jacket διαχρονικό.

πηγή: oneman.gr