To νέο πανίσχυρο iPad Pro με bezel-less οθόνη και χωρίς home button

Στο κυρίως μενού της Apple για το σημερινό event συμπεριλαμβανόταν η μεγαλύτερη αναβάθμιση που είδανε τα iPad της εδώ και μερικές γενιές. Ο λόγος για το εντελώς ανανεωμένα iPad Pro του 2018 που φέρνουν για πρώτη φορά edge-to-edge οθόνη όπως τα νέα iPhones, επομένως αφήνουν πίσω το home button και υιοθετούν το Face ID για το ξεκλείδωμα τους

Αυτό από μόνο του φέρνει μια αισθητική αλλά και λειτουργική βελτίωση στα νέα iPad Pro, καθώς πλέον το μοντέλο των 11 ιντσών έχει το ίδιο μέγεθος επιφάνειας με το παλιό των 10.5″, ενώ το μοντέλο των 12.9 ιντσών προσφέρει την ίδια οθόνη σε πολύ μικρότερο μέγεθος συσκευής. Η Liquid Retina οθόνη -κοινώς LCD όπως αυτή του “φθηνού” iPhone XR- είναι ανάλυσης 2338×1668, με σχεδόν 4 εκατομμύρια pixels και πυκνότητα που φτάνει τα 264ppi. Υποστηρίζει επίσης όλες τις τεχνολογίες της προηγούμενης γενιάς όπως Pro motion 120Hz και wide colour gamut. Εκτός αυτού η πλοήγηση σε αυτά αλλάζει εντελώς, με ολοκαίνουργια τύπου iPhone XS, gestures.

 Τα νέα iPad Pro είναι πιο ισχυρά από ποτέ χάρη στον επόμενης γενιάς A12X Bionic επεξεργαστή στα 7 νανόμετρα, ο οποίος φέρει πάνω από 10 δις τρανζίστορ. Εκτός αυτού το νέο chip της Apple έρχεται εξοπλισμένο με έναν 8 πύρηνο επεξεργαστή και μια 7πύρηνη GPU κάνοντας το ένα “τέρας” απόδοσης με κατά 90% γρηγορότερη απόδοση σε multicore και κατά 35% σε single core. Σαφώς όπως όλα τα tablets της Apple εγγυάται “μπαταρία μιας ολόκληρης ημέρας”.

Τους αριθμούς αυτούς απλοποίησε η Apple ισχυριζόμενη ότι η νέα φουρνιά των iPad Pro είναι “γρηγορότερη από το 92% των laptops που πωλήθηκαν μέσα στο 2018”. Μια μεγάλη αλλαγή για την Apple γενικότερα είναι πως παρατάει την Lightning θύρα για πρώτη φορά στα tablets της και ενσωματώνει μία USB-C θύρα, κάτι που σημαίνει ότι το κάνει περισσότερο φιλικό σε περιφερειακά αλλά έμμεσα θα χρειαστείτε και ένα νέο headphone dongle αφού δεν φέρει πλέον θύρα ακουστικών.

Για να δείξει πόσο δυνατό είναι το νέο της tablet έφερε στη σκηνή την Adobe. Εκεί, είδαμε ένα εντυπωσιακό demo του Photoshop να τρέχει αψεγάδιαστα στο iPad Pro, καθώς μπορούσε να ανοίξει και να κάνει edit ένα κανονικό .psd αρχείο μεγέθους 3GB και αποτελούμενο από εκατοντάδες layers, τα οποία ήταν προσβάσιμα χωρίς lag.

Το Apple Pencil παρουσιάστηκε και αυτό βελτιωμένο με touch gestures γύρω του που σίγουρα θα φανούν χρήσιμα σε όσους είναι γραφίστες ή καλλιτέχνες και φωτογράφοι. Μπορεί πλέον να κολλήσει μαγνητικά πάνω στη συσκευή και να φορτίζει ασύρματα, χωρίς να κρέμεται άβολα στη lightning θύρα όπως παλαιότερα.

Στις εντυπωσιακές αλλαγές του νέου iPad Pro είναι πως έχει κατά 25% λιγότερο όγκο και το πάχος του φτάνει τα 5.9mm, κάνοντας το έτσι λεπτό όσο ένα περιοδικό. Πλέον θα υπάρχουν εκδόσεις των 64GB, 256GB, 512GB και του 1TB για όλα τα νέα μοντέλα.

To iPad Pro των 11 ιντσών θα ξεκινάει από τα $799 και το iPad 12.9 ιντσών ξεκινά από τα $999 για τα 64GB. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν από τώρα και η κυκλοφορία τους θα γίνει στις 7 Νοεμβρίου.

πηγή: unboxholics.com