Το νέο VW ID.3 είναι στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει;

Η ανανεωμένη έκδοση του ηλεκτρικού ID.3 της Volkswagen είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά με ένα εύρος τιμών που το καθιστούν πολύ ενδιαφέρον. Οπτικά οι αλλαγές που έχει φέρει η ανανέωση, είναι όσο σημαντικές έπρεπε για να ξεχωρίζει αλλά δεν μπορούν να θεωρηθούν μεγάλες.

Κατά κύριο λόγο εντοπίζονται στο νέο εμπρός προφυλακτήρα με την πιο μεγάλη εισαγωγή αέρα, ενώ διακρίνονται και κάθετα ανοίγματα- αεραγωγοί μπροστά από τους τροχούς. Το καπό έχει ελαφρώς πιο έντονο ανάγλυφο, ενώ στο πλάι φαίνεται να έχει καταργηθεί το διακοσμητικό στην πίσω κολώνα και τα πίσω φώτα αφήνουν διαφορετικό οπτικό αποτύπωμα.

Όπως συνηθίζεται στις ανανεώσεις, έχουν προστεθεί νέα χρώματα αμαξώματος και καινούργιες ζάντες 19 ιντσών, ενώ στη διάθεση των ενδιαφερόμενων παραμένουν οι επιλογές στις 18 και 20 ίντσες. Μεγαλύτερες είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό του ID.3, όπου όλα τα σκληρά πλαστικά έχουν αντικατασταθεί από πιο μαλακές και πιο ποιοτικές επιφάνειες.

Οι επενδύσεις σε καθίσματα και πόρτες είναι από αναβαθμισμένα βιώσιμα υλικά, ενώ η κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment έχει μεγαλώσει κατά δύο ίντσες στη διαγώνιο, καθώς πλέον είναι 12,0 ιντσών. Η νέα κεντρική οθόνη αφής συνδυάζεται και με το πιο πρόσφατο λογισμικό του Ομίλου Volkswagen. Το ανανεωμένο ID.3 διατίθεται σε δύο εκδόσεις μπαταρίας, 58 (Pro) και 77 (Pro S) kWh.

Η βασική έκδοση του μοντέλου με τη μικρότερη μπαταρία είναι η Pro που κοστίζει 42.600 ευρώ. Από εκεί και πέρα, η Life είναι στα 44.750 ευρώ, η Business στα 47.950 ευρώ και η Style στα 51.400 ευρώ. Με τη μπαταρία των 77 kWh, είναι διαθέσιμες οι Pro S και Tour, που κοστολογούνται 48.600 και 56.950 ευρώ αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλες τις παραπάνω τιμές, μπορεί να υπολογιστεί ένα όφελος από την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», που μειώνει την κάθε μια από αυτές ξεχωριστά, έως και 8.000 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνεται και η απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου.

πηγή: newsauto.gr