Το όνειρο των Ποντίων της Γλυφάδας έγινε πραγματικότητα!

Η ανάπλαση της Πλατείας Κονίτσης αναβαθμίζει την ευρύτερη γειτονιά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και προσφέρει ταυτόχρονα χώρο αναψυχής για τους μεγαλύτερους και ατελείωτου παιχνιδιού και διασκέδασης για τους μικρούς μας φίλους. Από σήμερα η παιδική χαρά λειτουργεί κανονικά!

Ο δε χώρος που χρησιμοποιεί η Ένωση Ποντίων της πόλης μας «H Ρωμανία», παραδίδεται σύντομα αναβαθμισμένος και ολοκαίνουργιος, όπως ταιριάζει σε ένα σύλλογο που έκλεισε πέρυσι 30 χρόνια ζωής και ο οποίος με την παρουσία του και τις δράσεις του τιμά τους Ποντίους και φυσικά τη Γλυφάδα μας.

πηγή video: Drone Views | Zisimos Zizos

Ένας ιστορικός σύλλογος της πόλης μας, η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας “Η Ρωμανία”, αποκτά την έδρα που του αξίζει! Το “σπίτι” των Ποντίων, στην πλατεία Κονίτσης, παραδίδεται από τον Δήμο Γλυφάδας πλήρως ανακαινισμένο, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, δίπλα σε μια ολοκαίνουργια παιδική χαρά, που έχει γεμίσει από το πρωί φωνούλες παιδιών που παίζουν κάτω από τον υπέροχο Σαββατιάτικο ήλιο. Η Γλυφάδα μας στα καλύτερά της!
Εδώ, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα!
Ήταν το όνειρο των Ποντίων της Γλυφάδας μας η ανάπλαση αυτής της πλατείας, ήταν το όνειρο όλων των κατοίκων της περιοχής η αναβάθμιση της γειτονιάς τους μέσα από ένα έργο ζωής.
«Εδώ στην Πλατεία Κονίτσης, θέλαμε να τα πετύχουμε όλα μαζί:
Και μια νέα, όμορφη πλατεία και μια σύγχρονη και ποιοτική παιδική χαρά και το πλήρως ανακαινισμένο «σπίτι» των Ποντίων της Γλυφάδας και πολύ περισσότερο πράσινο συνολικά. Με πολύ μεγάλη προσπάθεια και μπόλικη δουλειά, τα καταφέραμε!
Παντού σύγχρονα και ποιοτικά υλικά, παντού προσεγμένες κατασκευές», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Κάθε σημείο και κάθε γωνιά άλλαξε με μεράκι: Νέες φυτεύσεις, καλλωπισμός, ανασχεδιασμός όπου χρειαζόταν, καινούργια παρτέρια με εκατοντάδες θαμνώδη φυτά, κυβόλιθοι, δάπεδα κ.ά. Το πράσινο αυξήθηκε με δεκάδες νέα μεγάλα δέντρα, ο φωτισμός είναι πια LED τελευταίας γενιάς, τα καθιστικά και ο αστικός εξοπλισμός είναι ολοκαίνουργια, τα παιχνίδια πρωτότυπα και φυσικά ασφαλή για όλα τα παιδιά.”