Πλούσιο το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις γιορτές του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ετοιμάσει ο για την εορταστική περίοδο ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μαζί με τον ΟΑΠΠΑ, που θα περιλαμβάνει Χορωδιακές εκδηλώσεις, Συναυλίες, Εργαστήρια κατασκευών και παιχνιδιών, Παιδικό Θέατρο και Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Βούλα.

Το πρόγραμμα ξεκινάει την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 12:00 στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης (Άττιδος 7, Βάρη), με το παιδικό Θέατρο: «Ένα ξωτικό στο ράφι». Πρόκειται για μια γλυκιά, τρυφερή ιστορία με δόσεις χιούμορ, από την Ομάδα «Τρελοπατούσες». Θα ακολουθήσει εργαστήρι κατασκευών με πολλά δώρα. Την ίδια ημέρα στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα), θα πραγματοποιηθεί Χορωδιακή συναυλία «Καλωσήρθατε Χριστούγεννα», με τη συμμετοχή των χορωδιών της Δημοτικής Κοινότητας Βούλας, του Ελληνικού και της Ηλιούπολης.

Μαέστροι: Λιουντμίλα Καζάρτσεβα, Μαρίνα Κατσαρού, Βαρβάρα Κοντιβά.

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Βούλας (πλατεία Ιμίων), μαζί με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

18.00 – 21.00: Υπαίθρια Χριστουγεννιάτικη γιορτή με εργαστήρια κατασκευών – παιχνιδιών και πολλές εκπλήξεις.

19:30 – 20:00: Εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, με τη σοπράνο Μάνια Βλαχογιάννη και με ένα μοναδικό θέαμα από μία ομάδα επίγειου χορού. Το Χριστουγεννιάτικο χωριό θα λειτουργήσει στην κεντρική πλατεία Βούλας τις κάτωθι ημερομηνίες: 14 Δεκεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου και 21 Δεκεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου, με πρωινή ζώνη προγράμματος από τις 11:30 έως τις 13:30 και απογευματινή ζώνη προγράμματος από τις 18:00 έως τις 20:00. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τέσσερις σταθμούς – εργαστήρια, με εναλλασσόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα (εικαστικών, διαδραστικών παιχνιδιών, αθλητικών παιχνιδιών, face painting).

20:00 – 21:30: Υπαίθρια μουσική εκδήλωση «Christmas Melodies», με την Τίνα Αλεξοπούλου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την ελληνική και διεθνή σκηνή, swing διασκευές και λαϊκό ρεπερτόριο. Συμμετέχει η χορευτική ομάδα Hobnob Southern Hoppers (HOBNOB).

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 20:00 στο Πολιτιστικό κέντρο «ΙΩΝΙΑ» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Δημαρχείου), θα παρουσιαστεί η μουσική παράσταση «Τα λόγια και τα Χρόνια». Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, με τους Γεράσιμο Ανδρεάτο, Χριστίνα Μαραγκόζη, Μπάμπη Βελισσάριο και Φιλιώ Σέρβου. Συμμετέχει η ορχήστρα Νέων, Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου και η ηθοποιός Ιωάννα Σούκου. Διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Πατρής. Η παράσταση θα γίνει με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τον Σύλλογο Γονέων 2ου Λυκείου Βούλας.

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό κέντρο
«ΙΩΝΙΑ» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα), θα πραγματοποιηθεί η Συναυλία «Τραγουδώντας το χθες σα σήμερα», με την Όλγα Βενέτη. Πρόκειται για μια βραδιά που θα μας ταξιδέψει ευχάριστα στον χρόνο. Συμμετέχει ο Δάκης με πολυμελές μουσικό σχήμα. Καλλιτεχνική επιμέλεια και ενορχήστρωση: Χάρης Ανδρεάδης.

Η είσοδος σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 21.00 (πέρας προσέλευσης στις 20:30) στο Divani Apollon Palace & Thalasso (Aγ. Νικολάου 10, Βουλιαγμένη), θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Παντελή Κογιάμη και με σολίστες δύο δραστήρια μέλη της, καταθέτει χαρακτηριστικά δείγματα του έργου της στο πνεύμα των Χριστουγέννων για τους λάτρεις της συμφωνικής μουσική. Στη συγκεκριμένη συναυλία υπάρχει γενική είσοδος 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα Πληροφορίες: 213.20.20.141-2