To πρώτο ψυχαγωγικό κέντρο προσομοιωτών πτήσης στην Ελλάδα «προσγειώθηκε» στην Βουλιαγμένης!

Για όσους θέλουν να βρεθούν στη θέση του πιλότου, να αντιμετωπίσουν καταστάσεις «έκτακτης ανάγκης» και να προσγειωθούν στον τόπο των ονείρων τους

1. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στην δημιουργία του “The Pilot Center”;

Αρχικά ήταν η αγάπη μας για την αεροπλοΐα γενικότερα, αλλά και το πάθος μας για οποιαδήποτε εμπειρία πτήσης που σου ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη! Αυτό μας οδήγησε να αντιληφθούμε, το τεράστιο κενό που υπήρχε στην αγορά, όσον αφορά στην διάθεση επαγγελματικών προσομοιωτών πτήσης για το ευρύ κοινό, ως ψυχαγωγία πλέον! Αναγνωρίζοντας καταρχήν το πόσο μεγάλη συγκίνηση μπορεί να σου δώσει το να πιλοτάρεις ένα σκάφος, αλλά και κατά δεύτερον, το πόσοι πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα, θα επιθυμούσαν να ζήσουν μια τέτοια εμπειρία.

2. Τι μπορεί να κάνει κάποιος στο πρωτότυπο αυτό Κέντρο;

3. Τι ταξίδια μπορείς να κάνεις με το Airbus A320;

Αν προτιμήσετε μια πτήση στον προσομοιωτή του “The Pilot Center” με το εμπορικό αεροσκάφος Airbus 320, μπορείτε να διαλέξετε εσείς το σενάριο πτήσης που θα θέλατε να ακολουθήσετε. Πρώτα θα επιλέξετε ένα αεροδρόμιο από τους 24,000 προορισμούς μας, την ώρα που θα πετάξετε, αλλά και τις καιρικές συνθήκες. Αν θέλετε για να ανεβάσετε το επίπεδο δυσκολίας, μπορείτε να αψηφήσετε του κανόνες και να προσθέσετε ακόμα και βλάβες ή καταστάσεις έκτακτης ανάγκης!

4. Ποια η αίσθηση στο Airbus Α320 & ποια στο πολεμικό αερoσκάφος F-16;

Στον προσομοιωτής πτήσης Airbus A320, ένα ακριβές αντίγραφο του πραγματικού αεροπλάνου που χρησιμοποιείτε από τις αεροπορικές εταιρείες, θα νιώσετε σαν αληθινός κυβερνήτης. Μόλις μπείτε στο πιλοτήριο του προσομοιωτή, κλίμακας 1 προς 1 και το πάρετε στα χέρια σας, θα ζήσετε την πιο αυθεντική εμπειρία πτήσης,! Όλοι οι πίνακες, τα όργανα και τα καθίσματα του πιλότου φαίνονται και λειτουργούν ακριβώς όπως ένα πραγματικό αεροσκάφος. Η διάταξη του θαλάμου διακυβέρνησης και το οπτικοακουστικό σύστημα καθιστούν την πτήση εξαιρετικά ρεαλιστική. Με εσάς ως κυβερνήτη και έναν έμπειρο, επαγγελματία, εκπαιδευτή πιλότο δίπλα σας ως συγκυβερνήτη, να σας καθοδηγεί, σε μια πτήση, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε μια πραγματική!

Στον προσομοιωτής πτήσης Falcon F-16, που διατίθεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, θα νιώσετε σαν επίλεκτος στρατιώτης έτοιμος για αερομαχίες! Μόλις μπείτε στον προσομοιωτή και δοκιμάσετε την κάθε μία λειτουργία, του πραγματικού μαχητικού αεροσκάφους F-16, όπως η ταχύτητα Mach, η κατάδυση, η αλλαγή πορείας, η καταδίωξη, με την πτήση σας να προβάλλεται σε μια γιγάντια οθόνη, θα ζήσετε μια απίστευτα ρεαλιστική εμπειρία.

5. Στην Ευρώπη τα εν λόγω παιχνίδια είναι πολύ δημοφιλή και τα βρίσκεις εύκολα στις μεγάλες πόλεις. Γιατί δεν υπήρχε στην Ελλάδα έως σήμερα;

Η αλήθεια είναι πως ένα τέτοιο εγχείρημα είναι αρκετά δαπανηρό για έναν επιχειρηματία για να το στήσει οπότε αυτό από μόνο του ίσως ήταν ένα μεγάλο εμπόδιο, για όποιον άλλο μπορεί να το σκέφτηκε. Μιλάμε για μηχανήματα πολλών χιλιάδων ευρώ, με προγράμματα προσομοίωσης τελευταίας τεχνολογίας και ένα προσωπικό με πολύ εξειδικευμένους ανθρώπους, τους καλύτερους πιλότους της αγοράς. Επιπλέον, αυτό ως ψυχαγωγική υπηρεσία στο εξωτερικό, συγκαταλέγεται μάλλον σε κάτι πιο “ελιτίστικο” με τις τιμές πχ. στην Γερμανία, να ξεπερνάνε τα €120 για τα 20′ Πτήσης με το Airbus. Ένα κόστος που ίσως έμοιαζε “απαγορευτικό” για τους Έλληνες και την ελληνική αγορά. Παρόλα αυτά, εμείς καταφέραμε να υπερπηδήσουμε και αυτό το εμπόδιο, πετυχαίνοντας να παρέχουμε την ίδια high end υπηρεσία του εξωτερικού, στην μισή τιμή – μόλις €65- και για περισσότερο χρόνο- 30΄Πτήσης.

6. Σε ποιές ηλικιακές ομάδες απευθύνεστε; Από ποια ηλικία μπορεί να πιλοτάρει το αεροπλάνο σας ένα παιδί;

Αυτή η εμπειρία είναι για όλους! Μικρούς, μεγάλους, γυναίκες & άντρες! Παιδιά από 12 χρονών και πάνω μέχρι οι πιο γηραιότεροι – έως και 70χρονοι- μπορούν να πιλοτάρουν τα σκάφη μας. Φυσικά όντας όλοι πιστοποιημένα υγιείς…

7. Πως γίνεται η εκπαίδευση;

Κάθε εμπειρία προσομοίωση πτήσης Airbus A320 ή με το F16 διεξάγεται ατομικά και διαρκεί για τους αρχάριους σε πρώτη φάση, συνολικά 40′. Αρχικά ο εκπαιδευτής πιλότος παράσχει μια σύντομη ενημέρωση 10′ πριν από την πτήση όπου εξηγεί τις διαδικασίες και κάποιες θέσεις λειτουργίας. Στη συνέχεια γίνεται η απογείωση. Ο επισκέπτης θα έχει 30΄πτήσης. Είτε ως Κυβερνήτης του αεροσκάφους Α310 με τον εκπαιδευτής ως συγκυβερνήτης να τον διευκολύνει παρέχοντάς του όση βοήθεια χρειάζεται, σε ένα σύντομο δρομολόγιο μέχρι να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο προορισμού του. Είτε ως πιλότος του αερομαχητικού F16 με τον εκπαιδευτή να παρίσταται καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης και να τον καθοδηγεί κατά τη διάρκεια των αποστολών του. Οι εκπαιδευτές μας προσαρμόζουν τόσο την τεχνική ενημέρωση όσο και την πτήση – τις προσομοιώσεις- στο επίπεδό των γνώσεων και της εμπειρίας του καθενός. Εξυπηρετώντας από άτομα χωρίς καμία εμπειρία, έως και επαγγελματίες πιλότους που μπορούν να έχουν πιο προχωρημένες προσομοιώσεις με περισσότερο χρόνο και πιο περίπλοκο σχέδιο πτήσης.

8. Μετά από πόσα “μαθήματα” μπορεί κάποιος να πιλοτάρει μόνος του;

Το πόσα μαθήματα θα χρειαστεί κάποιος για να πιλοτάρει μόνο του το Airbus ή το F16 είναι κάτι σχετικό αλλά όσες πτήσεις και αν κάνει μπορεί να έχει πάντα έναν έμπειρο πιλότο εύκαιρο για όποια συμβουλή και καθοδήγηση.

9. Γιατί να επιλέξει κάποιος μια εμπειρία πτήσης στο “The Pilot Center”;

Είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία για όσους αγαπούν τις πτήσεις και την αδρεναλίνη! Είναι ένα πρωτότυπο δώρο “εμπειρίας” για τους αγαπημένους σας! Ο τέλειος χώρος για ένα εταιρικό event, για ένα μικρό team building αλλά και ένα αξέχαστο πάρτι γενεθλίων για όλες τις ηλικίες. Και για επαγγελματική χρήση, αφού εδώ προετοιμάζονται οι επαγγελματίες πιλότοι ενώ μπορούν να πραγματοποιηθούν Συνεδρίες Αεροφοβίας από ψυχολόγους.

10. Πείτε μας κάποια πρώτα σχόλια που σας έχει κάνει ο κόσμος;

Το έχουν λατρέψει! Ακόμα και αυτοί που δεν το είχαν καν σκεφτεί ότι θα μπορούσαν να πετάξουν ένα αεροπλάνο βρίσκουν απλά εκπληκτικό το γεγονός ότι παίρνουν το σκάφος στα χέρια του και είναι αυτοί μόνοι τους που πετάνε το Airbus ή το F16 πάνω από τα σύννεφα!

Info: Λεωφόρος Βουλιαγμένης 387, Ηλιούπολη Αττικής. Τηλ: 21 0973 9240 – https://pilotcenter.gr

πηγή: Ρομίνα Ξύδα / protothema.gr