Το συνέδριο για τον τουρισμό του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας

Τη νέα μεγάλη τάση του Τουρισμού παγκοσμίως, τον Τουρισμό Εμπειρίας, καθώς και τις αμέτρητες δυνατότητες αξιοποίησής του στη χώρα μας, ώστε να γίνει η Ελλάδα, προορισμός 365 ημερών, ανέδειξε ο Τομέας Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας, στο πλαίσιο του 8ου Τουριστικού Συνεδρίου που διοργάνωσε στο Δημαρχείο Γλυφάδας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Αττικής, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Δήμο Γλυφάδας.

Με θέμα «Greece, A 365-day Destination», το 8ο Συνέδριο Τουρισμού του κορυφαίου ΙΕΚ στη Γλυφάδα διεξήχθη υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Τουρισμού, της Διεύθυνσης Τουρισμού Περιφέρειας Αττικής, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Δήμου Γλυφάδας.

Χαιρετισμό στο Συνέδριο απηύθυναν ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος ανέδειξε τη σημασία του τουρισμού για τη χώρα και το να ασχολείται η νέα γενιά με αυτόν τομέα, αλλά και στο ότι η ίδια η Γλυφάδα είναι πάντα στο επίκεντρο των τουριστικών εξελίξεων στην Αττική, καθώς και ο πρόεδρος του Ομίλου ΞΥΝΗ, Καθηγητής-Συγγραφέας Σοφοκλής Ξυνής.

Ο κ. Ξυνής, αφού αναφέρθηκε στην αξία των συντονισμένων προσπαθειών που κάνει τα τελευταία χρόνια το ΙΕΚ ΑΛΦΑ για να αναδείξει μείζονα θέματα του ελληνικού Τουρισμού, τόνισε τη σημασία και τα οικονομικά οφέλη του Εκπαιδευτικού Τουρισμού για την Ελλάδα.

Το Τουριστικό Συνέδριο που διοργανώνει τα τελευταία οκτώ χρόνια το ΙΕΚ ΑΛΦΑ στη Γλυφάδα, αποτελεί πλέον θεσμό τόσο για τα Νότια Προάστια, όσο και για τον κλάδο του Τουρισμού, στοχεύοντας κάθε χρόνο στην κινητοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων και ιδιωτών -Υπουργείου, Αυτοδιοίκησης, Επιμελητηρίου, επιχειρηματιών Τουρισμού- αλλά και στον σχεδιασμό και προώθηση συνεργειών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ μαζί τους, σε μείζονα θέματα που παίζουν καταλυτικό ρόλο για τη «βαριά βιομηχανία της χώρας μας: τον Τουρισμό!

Το θέμα του 8ου Συνεδρίου Τουρισμού -«Greece, A 365-day Destination»- ανέλυσε, ως κεντρικός ομιλητής, ο κ. Γιώργος Κ. Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού.

Κύριος στόχος του συνεδρίου ήταν να παρουσιάσει εμπεριστατωμένα τις νέες τάσεις παγκοσμίως αναφορικά με τον Βιωματικό Τουρισμό (Τουρισμό Εμπειρίας), να ενδυναμώσει το ενδιαφέρον, και φυσικά να συμβάλει στην περαιτέρω αξιοποίηση από τη χώρα μας, της ολοένα αυξανόμενης επιθυμίας των ταξιδιωτών για αναζήτηση αυθεντικών, βιωματικών εμπειριών.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57 (νέο campus) και Αχιλλέως 31-33 (ανακαινισμένες εγκαταστάσεις), 210 9640117 – https://www.iekalfa.gr/.