Τραγωδία σε σπήλαιο: Εντοπίστηκαν τέσσερις νεκροί

Στο εν λόγω σπήλαιο, που βρίσκεται σε βάθος 20 μέτρων, υπάρχουν γερμανικά καταφύγια.

Στη 01:20 το ξημέρωμα του Σαββάτου 16/5 η ΕΜΑΚ δέχθηκε κλήση για βοήθεια σε σπήλαιο στο Λουτράκι. Όπως έγινε γνωστό, τις πρώτες πρωινές ώρες, εντοπίστηκαν νεκροί τέσσερις άνδρες, ηλικίας περίπου 35-65 ετών. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN TV, στο σπήλαιο, εκτός από τις σορούς, βρέθηκαν και γεννήτριες, γεγονός που κάνει τις Αρχές να πιστεύουν ότι οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις αναθυμιάσεις. Στο εν λόγω σπήλαιο, που βρίσκεται σε βάθος 20 μέτρων, βρίσκονται γερμανικά καταφύγια ενώ ο δρόμος που οδηγεί σε αυτό είναι δύσβατος και δύσκολα γίνεται αντιληπτός σε όποιον δεν γνωρίζει την περιοχή.


Εντοπίστηκαν τέσσερις νεκροί στο σπήλαιο

Ο ένας από τους τέσσερις εντοπίστηκε νεκρός μόλις ένα μέτρο μακριά από την τρύπα που οδηγούσε στην επιφάνειαΣκαπτικά εργαλεία βρέθηκαν μέσα στη σπηλιά, όπου εντοπίστηκαν νεκροί τέσσερις άντρες στη θέση Καρμπουνάρι στο Λουτράκι. Πρόκειται για φτυάρια και άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για σκάψιμο, χωρίς να μπορούν οι Αρχές να πουν με βεβαιότητα εάν τα είχαν μαζί τους οι τέσσερις άντρες ή εάν προϋπήρχαν στη σπηλιά.

Ο πιο νέος από τους άντρες ήταν 35 ετών και ο μεγαλύτερος 65 ετών. Ο ένας από τους τέσσερις εντοπίστηκε νεκρός μόλις ένα μέτρο μακριά από την τρύπα που οδηγούσε στην επιφάνεια. Ενδεχομένως έχασε τις αισθήσεις του και κατέληξε στην προσπάθειά του να βγει έξω και να πάρει αέρα. Ο δεύτερος περίπου 5 -7 μέτρα από την επιφάνεια και οι άλλοι δύο άντρες σε βάθος 10-20 μέτρων.

Η έρευνα για την υπόθεση πέρασε από την Πυροσβεστική στην Αστυνομία, η οποία θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να υπήρχαν και άλλα άτομα στη σπηλιά που βοηθούσαν τους τέσσερις άντρες που βρέθηκαν νεκροί. Ένα από τα σενάρια των Αρχών είναι οι άτυχοι άντρες να έψαχναν για λίρες ή κάποιον άλλο θησαυρό, αν και σημειώνεται ότι είναι νωρίς για συμπεράσματα. Μεταξύ άλλων, θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να γίνονταν ανασκαφές στο σημείο για αρκετό καιρό. Στη θέση Καρμπουνάρι υπάρχουν πολλοί περιπατητές που ανακαλύπτουν τη φύση αλλά και κατά καιρούς πολλοί που ψάχνουν λίρες και θησαυρούς. Οι μύθοι για τη συγκεκριμένη περιοχή είναι περισσότεροι από κάθε άλλη στην Κόρινθο.