Τραγωδία στο Ελληνικό: Ένοχοι οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ – Οι ποινές τους

Σε ποινή φυλάκισης έξι ετών, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως και με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, καταδικάστηκαν ο Ιταλός συντηρητής των παιχνιδιών και ο Έλληνας διαχειριστής του λούνα παρκ στο Ελληνικό όπου, στις 27 Απριλίου 2014, έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε σοβαρά η 11χρονη αδελφή του.

Αναλυτικότερα, όπως έγινε γνωστό, οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκριναν ενόχους τους δυο κατηγορούμενους χωρίς να τους αναγνωρίσουν ελαφρυντικά, μετατρέποντας ωστόσο το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο, σε ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Ένοχος κρίθηκε ακόμη ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος, ο οποίος φυγοδικεί, για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης εξ αμέλειας, με την έδρα να του επιβάλει ποινή φυλάκισης δυο ετών με αναστολή.

Σημειώνεται, ότι αθώοι κρίθηκαν οι δυο Πακιστανοί υπάλληλοι του λούνα παρκ.

Να αναφέρουμε ότι νωρίτερα, στην πρότασή του, ο εισαγγελέας της έδρας επισήμανε ότι υπήρξε αμέλεια των κατηγορουμένων στο να ληφθούν τα δέοντα προστατευτικά μέτρα, από τους κατά νόμο υπεύθυνους για τη λειτουργία του λούνα παρκ.

πηγή: pagenews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here