Τραγωδία στο Έσεξ: Οι λεπτομέρειες φέρνουν… φρίκη – Παγιδευμένοι στο φορτηγό για τουλάχιστον 10 ώρες οι 39 Κινέζοι

Οι λεπτομέρειες που βγαίνουν στην επιφάνεια για το «φορτηγό της φρίκης» στο Έσεξ, στο εσωτερικό του οποίου βρήκαν τραγικό θάνατο 39 Κινέζοι, προκαλούν αποτροπιασμό.Οι Κινέζοι, ήταν παγιδευμένοι για τουλάχιστον 10 ώρες μέσα στο κοντέινερ, σύμφωνα με τις βελγικές αρχές.

Φαίνεται ότι οι 39 Κινέζοι ήταν σε θερμοκρασίες -25 βαθμών, σε ένα «κοντέινερ – ψυγείο το οποίο είναι τελείως σφραγισμένο».

Εργαζόμενοι του λιμανιού υποστηρίζουν ότι «ακόμα και αν δεν είχε ενεργοποιηθεί η ψύξη, όποιος ήταν κλεισμένος μέσα στο κοντέινερ για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πέθαινε από ασφυξία. Τα φέρετρα έχουν περισσότερο αέρα από αυτά τα κοντέινερ όταν είναι σφραγισμένα».

Φαίνεται λοιπόν ότι όσοι βρίσκονταν στο φορτηγό, βρήκαν αργό θάνατο.

Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν το ποιοι κρύβονται πίσω από τη μεταφορά των 39 ανθρώπων στη Βρετανία, με αστυνομικές πηγές να αναφέρουν ότι οι έρευνες επικεντρώνονται σε τρία μέλη συμμορίας με βάση τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει και μια σπείρα στην πόλη Αρμάγκ, που φαίνεται πως έχει επαφές με παραστρατιωτικές ομάδες.

Αξιωματούχος των Αρχών, αναφερόμενος στα φορτηγά ψυγεία που χρησιμοποιούνται για μεταφορές άνθρωπων, τόνισε:

«Ο λόγος που χρησιμοποιούν κοντέινερ-ψυγεία είναι γιατί ο εξοπλισμός με θερμικές κάμερες που ανιχνεύουν ανθρώπινη παρουσία δεν λειτουργεί σε αυτά τα οχήματα. Είναι παγωμένα και δεν μπορείς να καταγράψεις την παρουσία κάποιου μέσα σε ένα τέτοιο κοντέινερ. Οι δουλέμποροι πρέπει να το γνώριζαν αυτό».

Η τραγωδία στο Έσεξ δεν αποτελεί το μοναδικό περιστατικό μεταφοράς Κινέζων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού αντίστοιχες πρακτικές συμβαίνουν κατά κόρον για τη διακίνηση με σκοπό την εκμετάλλευση τους σε οίκους ανοχής, εταιρείες μασάζ και εστιατόρια.

Με πληροφορίες από Daily Mail, Telegraph και Guardian.

πηγή: dikaiologitika.gr