Τσίπρας: Το «καταθλιπτικό Μαξίμου», η «γκρίνια από τη Μπέτυ» και τα «καθήκοντα του συζύγου»

Ξενάγηση στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στον Αντώνη Σρόιτερ και την κάμερα του Alpha, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζει μάλιστα «καταθλιπτικό» το γραφείο του πρωθυπουργού.

«Το γραφείο του πρωθυπουργού είναι καταθλιπτικό. Πρέπει να πάει 13:00, για να το δει ο ήλιος» ξεκίνησε την συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα ξεκαθάρισε πως στα υπόγεια του Μαξίμου δεν κρύβεται κάποιος, πέρα από το γραφείο Τύπου.

Ξεναγώντας τον δημοσιογράφο στο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι, μόλις παρέλαβε το γραφείο του, διαδεχόμενος τον Αντώνη Σαμαρά, διαπίστωσε το πόσο «καταθλιπτικό» ήταν. Παράλληλα, αποκάλυψε πως το πρώτο τηλέφωνο που χτύπησε ήταν αυτό από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Συνεχίζοντας την «ξενάγηση», ο κ. Τσίπρας ανέφερε ποιες προσωπικότητες έχουν περάσει από το γραφείο του πρωθυπουργού, ξεχωρίζοντας τον Αμερικανό τέως πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ευχήθηκε να μείνει και μετά τις επόμενες εκλογές στο Μέγαρο Μαξίμου, για να μπορέσει να δουλέψει για τον ελληνικό λαό.

«Κοιμάμαι τα βράδια απολύτως ήσυχος με τη συνείδησή μου, λέγοντας ότι πήγαμε τη χώρα μπροστά», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως «έδωσα μέχρις εσχάτων μια μάχη για να βγάλω την Ελλάδα από την κρίση».

«Έχω εμπειρία, πλέον. Ξέρω πώς κυβερνάται μια χώρα» σημείωσε ο πρωθυπουργός σε άλλο σημείο, τονίζοντας: «Αν η πορεία σου είναι να πας απέναντι, πρέπει να σκύψεις το κεφάλι και να πας απέναντι».

Τρώω γκρίνια από την Μπέτυ

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε το πως  διαχειρίστηκε μαζί με την Περιστέρα Μπαζιάνα τον αντίκτυπο που είχαν τα καθήκοντά του στα παιδιά του;

«Αυτό ήταν και είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση και έχουμε κάνει πολύ δουλειά και εγώ και η σύντροφός μου, η Μπέτυ. Δουλέψαμε με τα παιδιά, να τους εξηγήσουμε, να τους κάνουμε να αισθάνονται ότι αυτό που κάνει ο πατέρας τους δεν είναι κάτι τρομακτικό. Κάποιοι άνθρωποι τον αγαπάνε πολύ, κάποιοι δεν τον συμπαθούν» είπε.

«Ο μεγάλος μου γιος ήταν 4 χρονών όταν άκουγε κάποιον αρχηγό της αντιπολίτευσης, να λέει «κύριε Τσίπρα έχετε καταστρέψει τη χώρα»» είπε για την στιγμή που γιος του παρακολουθούσε κάποιον πολιτικό του αντίπαλο στην τηλεόραση.

Ο Αντώνης Σρόιτερ διερωτήθηκε γιατί τα παιδιά του πρωθυπουργού να πηγαίνουν σε ιδιωτικό σχολείο. «Κάναμε μια επιλογή να πάνε σε ένα σχολείο που έχει κάποιες ιδιαιτερότητες σε ότι αφορά τον τρόπο που γίνεται η διδασκαλία. Στο γυμνάσιο δεν ξέρω αν θα πάνε σε ιδιωτικό ή δημόσιο» είπε και σημείωσε πως και ο ίδιος φοίτησε σε ιδιωτικό δημοτικό, όμως πήγε σε δημόσιο γυμνάσιο και λύκειο. «Νομίζω η εμπειρία μου στο δημόσιο γυμνάσιο και λύκειο ήταν θετική» είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε πως το βάρος της ανατροφής των παιδιών πέφτει στην σύντροφό του. «Είναι δυνατόν να μην τρώμε γκρίνια;» σημείωσε. «Πάντως οφείλω να ομολογήσω πως στις βασικές μου υποχρεώσεις ανταποκρίνομαι. Δεν έχει υπάρξει στιγμή που τα παιδιά μου να χρειαστεί να πάνε σε ένα γιατρό και να μην είμαι εκεί. Προσπαθώ να ιεραρχώ τις προτεραιότητες». είπε στην ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για το κατά πόσο ανταποκρίνεται στα οικογενειακά του καθήκοντα.

πηγή: mononews.gr