Βίντεo-ντοκουμέντο: Σε Βούλα και Βουλιαγμένη «χτυπούσαν» οι Ρομά «μαϊμού» τεχνικοί της ΔΕΗ – Πώς δρούσαν

Χειροπέδες σε έξι Ρομα που εμφανίζοντας ως τεχνικοί της ΔΕΗ ή συντηρητές ανελκυστήρων και λήστευαν ηλικιωμένους με την μέθοδο της απασχόλησης, προχώρησαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας ΝΑ/ Αττικής.

Τα μέλη της σπείρας, ηλικίας από 24 έως 47 ετών είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα από τον Ιούλιο, με διαρκή δράση και διακριτούς, εναλλασσόμενους ανά περίπτωση ρόλους, διαπράττοντας διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, σε Άλιμο, Γλυφάδα, Βούλα και Βουλιαγμένη. Οι δράστες εντόπιζαν τα θύματα τους, κυρίως ηλικιωμένους τη στιγμή που επέστρεφαν στις οικίες τους ή χτυπώντας τα κουδούνια, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους με χειρουργική μάσκα, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. ή συντηρητές ανελκυστήρων. Πάντα ανέφεραν πως είτε υπήρχε κάποια διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος ή βλάβη του ανελκυστήρα της πολυκατοικίας. Στην συνέχεια ένας από τους δράστες απασχολούσε το θύμα, ενώ οι συνεργοί του, έμπαιναν σπίτι και έκλεβαν κοσμήματα, χρυσαφικά και χρηματικά ποσά.

Όπως προέκυψε, το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας και η περιουσιακή ζημία που προκάλεσαν, υπερβαίνει το ποσό των -190.000- ευρώ.

Στη συνέχεια, οι δράστες με διάφορες προφάσεις (έλεγχο στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις της οικίας ή στις οικιακές συσκευές και συγκέντρωση χρηματικών ποσών και χρυσαφικών σε αλουμινόχαρτο για να μην καταστραφούν), αποπροσανατόλιζαν τους παθόντες, ενώ στην οικία, εισέρχονταν οι συνεργοί τους, οι οποίοι αφαιρούσαν κοσμήματα, χρυσαφικά και χρηματικά ποσά.

Το συνολικό όφελος που απέσπασαν οι κακοποιοί, ξεπερνά τις 190.000 ευρώ!

Το πρωί της Τετάρτης (8/11) στελέχη της ασφάλειας ΝΑ/Αττικής, μετέβησαν στα Άνω Λιόσια όπου με την συνδρομή ανδρών της ΟΠΚΕ, εντόπισαν τέσσερις από τους δράστες. Εν συνεχεία, παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποίησαν κατ’ οίκον έρευνες όπου εντόπισαν, διάφορα ρολόγια και κοσμήματα, ρουχισμός των δραστών που καταγράφηκε να φορούν κατά τη διάπραξη των κλοπών, καθώς και πλήθος σκευασμάτων-αναβολικών, καθώς και τέσσερις κάμερες ασφαλείας, οι οποίες ήταν σε λειτουργία και συνδεδεμένες με καταγραφικό μηχάνημα.

Επιπλέον, στην κατοχή των δραστών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, 2.300 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

πηγή: lawandorder.gr