Βηρυτός: Στους 137 ο αριθμός των νεκρών, 5.000 οι τραυματίες, 300.000 οι άστεγοι

Οι γιγαντιαίες εκρήξεις που προκάλεσαν καταστροφή στη Βηρυτό άφησαν πίσω τους 137 νεκρούς, δεκάδες αγνοούμενους και πάνω από 5.000 τραυματίες, όπως δήλωσε σήμερα στο «AFP» ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου.


«Μέχρι στιγμής ο απολογισμός είναι περισσότεροι από 137 νεκροί και τουλάχιστον 5.000 τραυματίες», δήλωσε ο Ρίντα Μουσάουι, διευκρινίζοντας ότι νεότερος απολογισμός πιθανόν να ανακοινωθεί στη διάρκεια της ημέρας.

Από τις εκρήξεις περίπου 300.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι.

Η λιβανική κυβέρνηση κήρυξε σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δύο εβδομάδες την πόλη της Βηρυτού, την επομένη των πολύνεκρων εκρήξεων στο λιμάνι που προκάλεσαν άνευ προηγούμενου υλικές ζημιές, ενώ παρέδωσε τον έλεγχο της ασφάλειας της πρωτεύουσας στον στρατό.

Την κατάσταση που επικρατεί στην ισοπεδωμένη Βηρυτό περιγράφει συγκλονισμένος ο πατήρ Ιουστίνος, αναφερόμενος στους νεκρούς, τους τραυματίες, τους αστέγους και τις ανυπολόγιστες καταστροφές.

Ο πατήρ Ιουστίνος έχασε το σπίτι του από τις τρομακτικές εκρήξεις, από τις οποίες ισοπεδώθηκαν και εκκλησίες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμος ναός για να τελεστεί η κηδεία της Ελληνίδας που έχασε τη ζωή της στο τραγικό συμβάν.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στα νοσοκομεία, όπως λέει ο πατήρ Ιουστίνος.