Χαλάει κι άλλο ο καιρός Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ραγδαία επιδείνωση από σήμερα το βράδυ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες ενώ μπορεί να σημειωθούν ακόμη και χαλαζοπτώσεις.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις αμέσως επόμενες ώρες θα είναι τα εξής:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς νότιους ανέμους και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

  • Απόψε Τρίτη τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.
  • Αύριο Τετάρτη τις πρωινές ώρες πιθανόν τις Κυκλάδες και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις:

  • Απόψε Τρίτη (27-02-18) σε περιοχές της Ηπείρου (πάνω από τα 400 με 500 μέτρα), της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (πάνω από τα 600 με 700 μέτρα), της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 200 με 300 μέτρα) καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
  • Αύριο Τετάρτη μέχρι τις μεσημβρινές ώρες σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως της Χαλκιδικής) (πάνω από τα 200 περίπου μέτρα) και μέχρι τις απογευματινές ώρες  τοπικά σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Επισημαίνεται ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει αύριο σταδιακή πτώση από τα βόρεια ενώ παγετός θα σημειωθεί αύριο το βράδυ και την Πέμπτη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος κατά  στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ολικός.