Χάρτινο φαρασάκι από τον Δήμο 3Β για τις ακαθαρσίες των σκύλων

Ένα νέο σύστημα για συλλογή των ακαθαρσιών των σκύλων στους κοινόχρηστους χώρους εγκατέστησε πιλοτικά αυτές τις ημέρες ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Πρόκειται για το φαρασάκι από χαρτόνι με το χαρακτηριστικό όνομα No kaka το οποίο παρέχεται δωρεάν στους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς ώστε να μαζεύουν εύκολα και χωρίς να αγγίξουν τις ακαθαρσίες.

Λειτουργεί ως εξής:

Είναι ένα ακόμη κίνητρο, με δαπάνες του Δήμου, ώστε οι ιδιοκτήτες των σκύλων να κάνουν αυτό που η νομοθεσία τους υποχρεώνει αλλά πολύ συχνά αμελούν.

Μέχρι στιγμής έχουν εγκατασταθεί κουτιά που παρέχουν φαρασάκια μίας χρήσης στην πλατεία Βούλας, στην πλατεία Γεωργακοπούλου κάτω από το Ασκληπιείο, στην παραλία του Καβουρίου, στο Δημαρχείο της Βουλιαγμένης και στην παραλία της Βάρκιζας.

Σύμφωνα με τον Δημοσθένη Βαμβασάκη που έχει την ευθύνη του προγράμματος, εντός των ημερών θα εγκατασταθεί και ένα εναλλακτικό σύστημα σε άλλα 30 σημεία που θα παρέχει σακούλες για τον ίδιο σκοπό.

Το No Kaka έχει εγκατασταθεί και στους Δήμους Αγίου Δημητρίου, Αμαρουσίου, Ναυπλιέων, Πεντέλης, Ραφήνας Πικερμίου, Αγίων Αναργύρων Καματερού, και Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων.

πηγή: Γιώργος Λαουτάρης / 3vita.gr