Ξεκινήσαμε και φέτος το λιομάζωμα από τους κοινόχρηστους χώρους στη Γλυφάδα

Το λιομάζωμα στη Γλυφάδα ξεκίνησε και η σοδειά φέτος αποδεικνύεται εξαιρετική! Ο καρπός είναι πλούσιος και η πρώτη ποσότητα λαδιού έχει ήδη παραχθεί. Η συγκομιδή των καρπών των ελαιόδενδρων που βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης αποτελεί για τη Γλυφάδα παράδοση ετών.

Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή και έχουν τη χαρά ότι προσφέρουν στους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη, καθώς το λάδι -μετά τους απαραίτητους εργαστηριακούς ελέγχους- διανέμεται σε οικογένειες, μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου.

«Τις επόμενες ημέρες και μαθητές σχολείων θα συμμετάσχουν στη δράση αυτή, με αυτονόητη στόχευση πέραν των άλλων, τα παιδιά μας να έρθουν σε επαφή με τον πρωτογενή τομέα αλλά και να τους δοθεί η δυνατότητα να συνδράμουν σε μια σπουδαία κοινωνική αποστολή» είπε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. «Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους εθελοντές μας και στον συντονιστή μας Σταύρο Γιακουμάκη και στο ελαιοτριβείο “Μεσογειακοί Ελαιώνες” στην Παιανία για την δωρεάν παραγωγή του λαδιού» τόνισε ο κ. Παπανικολάου.