“Ξηλώθηκε” ολόκληρο το τμήμα εκδόσεων της Αστυνομίας για το φιάσκο με τις ατζέντες!

Μαζί με τα επίμαχα έντυπα, που περιελάμβαναν χάρτη που ανέγραφαν τη FYROM ως Μακεδονία και το τουρκοκυπριακό Ψευδοκράτος ως Βόρεια Κύπρο, τα οποία είχαν σταλεί στις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, απομακρύνθηκαν μετά το φιάσκο και τα άτομα της ομάδας που τα εξέδωσε.

Υπενθυμίζεται πως μετά την δημοσιοποίηση της είδησης, την Τετάρτη (21.11.2018), το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ διέταξε ΕΔΕ για την απόδοση ευθυνών καθώς διαπιστώθηκε ότι όντως στα ημερολόγια του 2019 του Σώματος, που έχουν εκτυπωθεί από ιδιωτική εταιρεία, σε έναν από τους χάρτες,  εμπεριέχονταν εσφαλμένα οι παραπάνω ονομασίες.

Παράλληλα μετά από εντολή, στην υπόθεση μετέχει και η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία διενεργεί προανάκριση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε δόλος πίσω από το συγκεκριμένο λάθος.

Συνολικά απομακρύνθηκαν 13 αστυνομικοί και πολιτικοί υπάλληλοι που υπηρετούσαν στο Τμήμα Εκδόσεων της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι ήταν αρμόδιοι για τον έλεγχο της ατζέντας – ημερολογίου πριν δοθεί στην κυκλοφορία.

Σημειώνεται ότι την έκδοση του ημερολογίου είχε αναλάβει ιδιωτική εταιρεία που πήρε φέτος το έργο, καθώς η προηγούμενη εταιρεία που εξέδιδε την ατζέντα μέχρι πέρσι πτώχευσε.

Οι 13 αστυνομικοί και πολιτικοί υπάλληλοι μετατέθηκαν σε διάφορες υπηρεσίες, ενώ σε εξέλιξη είναι και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την υπόθεση.

 

Παπακώστα για το φιάσκο : Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα

Στο θέμα αναφέρθηκε και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης στα ημερολόγια στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι δήλωσε:

Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πλήττεται το κύρος και το γόητρο της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία είναι εξαιρετικά τυπική σε αυτά τα ζητήματα και έχει πολλά φίλτρα ελέγχου”.

Καταλήγοντας ανέφερε πως “με υπόνοιες εγώ δεν μιλώ, είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Θα σας πω μόλις διενεργηθεί η έρευνα (σ.σ. ΕΔΕ), θα δω τα αποτελέσματά της και τότε θα σας πω αν είμαι ικανοποιημένη ή όχι”.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ καταλόγισε ευθύνες στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Ο Γρηγόρης Γερακαράκος, μάλιστα, αναρωτήθηκε για τη διεξαγωγή ΕΔΕ από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, “πώς γίνεται εγώ που έχω ευθύνη για την έκδοση να κάνω έρευνα για τον εαυτό μου;”.

Αν κάτι φταίει θα τιμωρήσω τον εαυτό μου;” διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και ζήτησε να παρέμβουν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

πηγή: newsit.gr