Χλιδή, όπλα και ληστείες- Βίος και πολιτεία για Ρομά που συνελήφθη στην Γλυφάδα

Πλούσιος βίος, όπλα, γρήγορα αυτοκίνητα και… φούντες, είναι μερικές μόνο από τις απολαύσεις που φροντίζει μάλιστα να επιδεικνύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας εκ των τριών συλληφθέντων που με την μέθοδο της απασχόλησης, κατάφερναν να αδειάζουν σπίτια ανυποψίαστων πολιτών σε Γλυφάδα, Βούλα, Αργυρούπολη και Παγκράτι.

Οι κακοποιοί συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ . Μεταξύ των ατόμων που έπεσαν στα «χέρια» των αρχών και ο Η.Κ , που έχει απασχολήσει πολλάκις την αστυνομία για τις έκνομες ενέργειες που έχει διαπράξει, αλλά και τους… διαδικτυακούς του φίλους με τις αναρτήσεις του, στις οποίες δεν διστάζει να κάνει επίδειξη όπλων, πανάκριβων ποτών αλλά και εκατοντάδων ευρώ.

Οι φωτογραφίες πρόκληση

Σε μια από τις φωτογραφίες του, που παρουσιάζει το Newpost, ποζάρει κρατώντας  χαμογελαστός, ένα εννιάρι πιστόλι, ενώ ένα άλλο άτομο στο πλάι του, ποζάρει με ένα πολεμικό τουφέκι Καλάσνικοφ. Η φωτογραφία συνοδεύεται από τον τίτλο «άντε να ξεθάβουμε σιγά σιγά».  Σε μια άλλη φωτογραφία του που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλημερίζει του φίλους του, με «φυσικό προϊόν» έχοντας ένα φύλλο ινδικής κάνναβης μέσα σε ένα ποτήρι! Ο  H.T , που είναι σεσημασμένος στις αρχές, αναρτά συχνά πυκνά φωτογραφίες με γρήγορα αμάξια αλλά και καρέ από την γεμάτη χλιδή ζωή του. Χαρακτηριστική φωτογραφία εκείνη στην οποία φαίνονται 500 ευρώ πάνω από μια πανάκριβη βότκα σε νυχτερινό κέντρο το οποίο έχει επισκεφθεί με την παρέα του.

Οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Ο Η.Τ συνελήφθη με δυο ακόμη άτομα, επίσης Ρομα, καθώς όπως προέκυψε  από την έρευνα των αστυνομικών, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα από τον Ιούλιο του 2018, εναλλάσσοντας ανά περιπτώσεις τη σύνθεση και διέπρατταν ληστείες ,κλοπές και απάτες με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων. Επέλεγαν να επισκέπτονται τα θύματα του, κυρίως ηλικιωμένους, μεσημεριανές ή πρωινές ώρες στους οποίους έλεγαν πως είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ ή συντηρητές ασανσέρ. Ακολούθως τους έπειθαν να μπουν στο σπίτι για να ελέγξουν μια υποτιθέμενη βλάβη με ένα από τα μέλη της συμμορίας, να αφαιρεί χρήματα και κοσμήματα. Όταν δε γίνονταν αντιληπτή η απάτη από τα θύματά του, τότε τους εγκλώβιζαν σε χώρους του σπιτιού φράζοντας τις πόρτες με ηλεκτρικές συσκευές ή έπιπλα προκειμένου να κερδίσουν χρόνο για να διαφύγουν.

πηγή:  Μιχάλης Τεζάρης / newpost.gr