Χωρίς μουσική, μόνο με take away ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες …

Πώς ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες το Σαββατοκύριακο. Χωρίς μουσική και μόνο με take away – Εντός της ημέρας θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.


Όπως όλα δείχνουν, ανοίγουν το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες. Η Επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να ανοίξουν οργανωμένα πλέον οι χώροι όπου θα μπορέσουν να βρεθούν «συντεταγμένα» και «προστατευμένα» οι πολίτες που θα επιλέξουν αυτήν την έξοδο. Σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών αναμένεται:

   * Να υπάρχουν αποστάσεις ανάμεσα στις ξαπλώστρες
   * Στα beach μπαρ δεν θα παίζει μουσική
   * Από τα κυλικεία των παραλιών θα επιτρέπεται μόνο το take away

Στόχος αυτής της κίνησης είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις παραλίες, πράγμα που δεν συνέβη το περασμένο σαββατοκύριακο, αλλά και στα περιστατικά συγχρωτισμού σε πάρκα και πλατείες. Το πρωί της Τετάρτης, σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης, αποφασίστηκε πως πρέπει να καταρτιστεί το σχέδιο για να ανοίξουν οι παραλίες και να δοθεί η σχετική εισήγηση στον πρωθυπουργό. Ετσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα τις επόμενες ώρες, θα δώσει την τυπική έγκριση προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να μεταβούν στις οργανωμένες παραλίες.


Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων έκανε αυτή την εισήγηση, να ανοίξουν οργανωμένα οι χώροι για να μπορέσουν να βρεθούν «συντεταγμένα» και «προστατευμένα» οι πολίτες, για να μη συγχρωτίζονται όλοι μαζί. Και, μάλιστα, χωρίς αποστάσεις και μέτρα υγιεινής, σε παγκάκια στις πλατείες και στα πάρκα και πάνω στην άμμο, στα κοντινά παράκτια σημεία, για να πραγματοποιήσουν την αναγκαία για όλους έξοδο σε συνθήκες ασφάλειας για τη δημόσια υγεία.

Οι συστάσεις για λουομένους και μέτρα σε παραλίες

Η νέα καμπάνια “Μένουμε Ασφαλείς”, που αντικατέστησε το “Μένουμε σπίτι” στην πρώτη άρση των μέτρων, μάς δίνει συμβουλές για την επίσκεψή μας στην παραλία. Συγκεκριμένα, μας προτρέπει να προτιμάμε, εάν γίνεται να πάμε καθημερινή, αφού ο κόσμος είναι λιγότερος. Επιπλέον θα πρέπει να κρατάμε την απαιτούμενη κοινωνική απόσταση των δύο μέτρων, ενώ χρειάζεται να αποφεύγουμε τον συνωστισμό.

Επομένως πρέπει να προσέχουμε πού θα στήσουμε την πετσέτα μας. Η ενημέρωση της καμπάνιας καταλήγει με το μήνυμα “Δεν βάζουμε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας σε κίνδυνο”. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο που πέρασε, οι Αθηναίοι κατέφυγαν στις μη οργανωμένες παραλίες για να δροσιστούν, έχοντας προμηθευτεί δικό τους εξοπλισμό (καρέκλες ή ξαπλώστρες, ομπρέλες και πετσέτες, καθώς και τα απαραίτητα αναψυκτικά, και σνακ). Ιδιαίτερη κίνηση καταγράφτηκε στις παραλίες στον Άλιμο, στη Γλυφάδα, στο Καβούρι, τον Λαιμό, τον Μαραθώνα, το Σχινιά και τη Λούτσα.


Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τις παραλίες

Το Σαββατοκύριακο έρχεται και πολύς κόσμος αναμένεται να συρρεύσει στις παραλίες. Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Αττικής, Στράτος Μαυροειδάκος, μίλησε στον ΣΚΑΪ για το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος εν μέσω πανδημίας. «Στις παραλίες όντως θα υπάρχουν περιπολίες από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. περιμετρικά και θα κάνουν ελέγχους. Οι παραλίες είναι αρμοδιότητα του Λιμενικού. Περιμετρικά όμως θα γίνονται έλεγχοι από την αστυνομία, ώστε να μην συνωστίζονται και για την κυκλοφορία», τόνισε.

Ερωτηθείς εάν θα χρειαστούν επιπλέον αστυνομικοί στα νησιά, ο κ. Μαυροειδάκος απάντησε:«Με αυτό που βλέπουμε, ότι η αστυνομία καλείται να μπαίνει μπροστά σε οτιδήποτε γίνεται, ακόμα και για τον κορονοϊό… Ήδη έχουν αρχίσει οι αποσπάσεις και για τα νησιά. Όπως πάγια υπάρχει η ενίσχυση των νησιών, έτσι και φέτος θα υπάρχουν αστυνομικοί στα νησιά για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο. Ευελπιστούμε να έρθουν τουρίστες. Οι ίδιες με πέρυσι θα είναι οι αποσπάσεις στα νησιά».