Χριστούγεννα: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση!

Ακούς Χριστούγεννα και σου έρχονται στο μυαλό όμορφες στιγμές, μυρωδιές και τραγούδια.Για τους λάτρεις των Χριστουγέννων είναι η πιο όμορφη περίοδος του χρόνου.   Παντού φωτάκια, στολίδια, δώρα και φυσικά ο Άγιος Βασίλης.

Όλοι τα Χριστούγεννα γίνονται λίγο παιδιά. Η ατμόσφαιρα, τα «χρόνια πολλά», τα σπίτια με τις μυρωδιές και τα γλυκά, η οικογένεια γύρω από το τραπέζι… πλημμυρίζει ο κόσμος αγάπη.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι να ανυπομονεί κανείς για τα Χριστούγεννα και να μετρά αντίστροφα. Καθώς εκτός των άλλων είναι και η πρώτη «ανάπαυλα» μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, για μικρούς μα κυρίως για τους μεγάλους. Μια μικρή άδεια στις γιορτές, ένα όμορφο ταξίδι σε χριστουγεννιάτικο προορισμό ή απλά το μάζεμα της οικογένειας στο χωριό. Όλα αυτά είναι μια ανάσα από την καθημερινότητα.

Έτσι λοιπόν σιγά- σιγά και φέτος έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα. Τα μαγαζιά έχουν αρχίσει να στολίζονται, οι βιτρίνες φέρνουν χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, οι διαφημίσεις στην τηλεόραση για τα δώρα ξεκίνησαν και η καρδιά αρχίζει να «ζεσταίνεται».

Πιο ευτυχισμένοι οι άνθρωποι που στολίζουν νωρίς

Υπάρχουν και εκείνοι που επιλέγουν να στολίσουν αρκετά νωρίτερα, από τον Νοέμβριο ακόμα, για να ευχαριστηθούν ακόμα περισσότερο αυτή την όμορφη περίοδο του χρόνου. Και σύμφωνα με την επιστήμη κάνουν πολύ καλά, καθώς είναι πιο ευτυχισμένοι!

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το να στολίζουμε νωρίτερα για τα Χριστούγεννα μπορεί να μας κάνει πιο χαρούμενους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το να στολίζουμε νωρίτερα για τα Χριστούγεννα μπορεί να μας κάνει πιο χαρούμενους.

«Σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος και στρες, οι άνθρωποι αρέσκονται να έρχονται σε επαφή με πράγματα που τους κάνουν χαρούμενους, και οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί οπωσδήποτε ξυπνούν αυτά τα ισχυρά αισθήματα των παιδικών μας χρόνων», είπε χαρακτηριστικά ο ψυχαναλυτής Steve McKeown.

«Οι στολισμοί αποτελούν απλά μία άγκυρα ή ένα μονοπάτι προς όλα αυτά τα μαγικά συναισθήματα ενθουσιασμού των παιδικών μας χρόνων. Έτσι, στολίζοντας το σπίτι μας με όλα αυτά τα όμορφα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, απλά φέρνουμε στη ζωή μας αυτόν τον ενθουσιασμό μια ώρα αρχύτερα!».

Η ψυχοθεραπεύτρια Amy Molin συμφώνησε, εξηγώντας, ότι οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί μπορούν, έστω νοητά, να μας μεταφέρουν πίσω σε μία εποχή που τα πάντα ήταν πιο απλά. «Η νοσταλγία βοηθά στο να συνδέονται οι άνθρωποι με το προσωπικό παρελθόν τους, και αυτό τους βοηθά να κατανοούν καλύτερα την ταυτότητά τους!  Για πολλούς, το να βάζουν στο σπίτι χριστουγεννιάτικα στολίδια νωρίς, είναι ένας τρόπος να επανασυνδεθούν με τα παιδικά τους χρόνια».


Η ίδια λέει, επίσης, ότι η διαδικασία αυτή μπορεί ακόμα και να βοηθά αυτούς που έχουν χάσει κάποιον, να νιώσουν ότι έρχονται πιο κοντά του και προσθέτει «στολίζοντας νωρίτερα, μπορεί κανείς να νιώσει ότι συνδέεται με το αγαπημένο αυτό πρόσωπο

Πότε πέφτουν φέτος τα Χριστούγεννα

  • Τα Χριστούγεννα πέφτουν φέτος Τρίτη. Εκτός από την 25η Δεκεμβρίου αργία είναι και η επομένη, η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, 26η Δεκεμβρίου.
  • Η Παραμονή Πρωτοχρονιάς  πέφτει Δευτέρα και Πρωτοχρονιά Τρίτη. Αργία είναι μόνο η Τρίτη.
  • Τα Θεοφάνια πέφτουν Κυριακή.

πηγη: pagenews.gr