Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις «η Πίστη»

Με αφορμή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις «η Πίστη», πραγματοποίησε τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των Ογκολογικών κλινικών της Ογκολογικής Μονάδας Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ – στο αμφιθέατρο του ΕΛΠΙΔΑ, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους και έδωσαν χαρά στα παιδιά οι : κ.Μάρκος Σεφερλής, κ.Πάνος Μουζουράκης, κ.Κωστής Μαραβέγιας, η κ.Ειρήνη Κολιδά, η κ. Αποστολία Ζώη, ο κ. Κώστας Κοκκινάκης, ο κ. Ηλίας Γκότσης.

Παρέστησαν ο κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας – Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, η κυρία Αγάπη Ντούμου τομεάρχης της Ογκολογικής Μονάδας ΕΛΠΙΔΑ -Μαριαννα Β. Βαρδινογιάννη, ο κ. Αντώνης Καττάμης Καθηγητής Ογκολογίας – Αιματολογίας Διευθυντής Πανεπιστημιακής κλινικής ΚΕΘ, η κ. Βασιλική Κίτρα-Ρούσσου Αιματολόγος-Παιδίατρος – Διευθύντρια Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. ο Σύλλογος έχει πολυδιάστατη δράση, στηρίζοντας τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Για τις ανάγκες της ψυχοκοινωνικής στήριξης στα νοσηλευόμενα παιδιά και τους γονείς τους, «Η ΠΙΣΤΗ» έχει προσλάβει εξειδικευμένο έμμισθο επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, και κοινωνικούς λειτουργούς) οι οποίοι απασχολούνται στις 3 κλινικές και τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της Ογκολογικής μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων ¨ Η Αγία Σοφία¨ σε καθημερινή βάση.

Άμεση προτεραιότητα του συλλόγου, είναι η αναζήτηση επίπλεον πόρων ώστε η υπηρεσία της ψυχοκοινωνικής στήριξης να επεκταθεί και να καλύπτει τη λειτουργία των ογκολογικών κλινικών σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο. Επίσης, είναι απαραίτητο να επεκταθεί ως μόνιμη παροχή και στη φάση της συντήρησης της θεραπείας η οποία είναι μακροχρόνια και έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχοσύνθεση των παιδιών και των οικογενειών τους.

Ο σύλλογος επίσης παρέχει οικονομική βοήθεια και στέγη σε άπορες οικογένειες παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες και στηρίζει έμπρακτα το έργο των γιατρών και νοσηλευτών.

πηγή: dinamiprosforas.gr