Υγεία & Ομορφιά: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη βλεφαροπλαστική

Οι σακούλες, οι μαύροι κύκλοι, το χαλαρό δέρμα στα άνω και κάτω βλέφαρα, κάνουν το βλέμμα βάρυ, κουρασμένο και την όψη πιο γερασμένη και ταλαιπωρημένη. Η βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση η οποία υπόσχεται να μεταμορφώσει την εικόνα του προσώπου σας. Επιλέγεται τόσο από το γυναικείο όσο και από το ανδρικό κοινό.

Εκτός από το αισθητικό κομμάτι, όταν η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας συμβάλλει και σε πρακτικό επίπεδο. Με την πάροδο των ετών το δέρμα των άνω βλεφάρων γερνάει και χάνει σταδιακά την ελαστικότητα του. Σε κάποιες περιπτώσεις χαλαρώνει σε τέτοιο βαθμό που λειτουργεί σαν ‘’καπάκι’’ εμποδίζοντας ακόμη και την όραση. Η βλεφαροπλαστική είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να απομακρυνθεί η περίσσεια δέρματος και να αντιμετωπιστεί η αντιαισθητική κουρασμένη όψη.

Είναι η βλεφαρολαστική κατάλληλη για εμένα;

Η επέμβαση απευθύνεται σε άτομα με βαρύ και ταλαιπωρημένο βλέμμα, χαλάρωση και συσσώρευση λίπους στα βλέφαρα. Ιδανικοί υποψήφιοι είναι άνδρες και γυναίκες με καλή υγεία που έχουν περάσει τα 35-40 έτη. Φυσικά αν τα βλέφαρά σας είναι πεσμένα σε πιο μικρή ηλικία ή υπάρχει οικογενειακή προδιάθεση τότε μπορεί να γίνει και νωρίτερα.

Περίοδος ανάρρωσης

Μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας την ίδια ημέρα, αρκεί ένα κοντινό πρόσωπο να μείνει μαζί σας το πρώτο βράδυ. Τα ράμματα που γίνονται στα βλέφαρα θα αφαιρεθούν μετά από μια εβδομάδα. Μπορεί να παρατηρήσετε ενα ελαφρύ πρήξιμο ή μελάνιασμα στην περιοχή, τα οποία όμως θα υποχωρήσουν σε λίγες ημέρες. Είναι καλό αποφύγετε τις έντονες δραστηριότητες για μερικές ημέρες και φυσικά να ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού.

Αποτέλεσμα

Τα αποτελέσματα της βλεφαροπλαστικής διαρκούν για πολλά χρόνια. Βέβαια επειδή η διαδικασία της γήρανσης δεν σταματά υπάρχει η πιθανότητα περίσσεια δέρματος να επανεμφανιστεί στην περιοχή των άνω βλεφάρων. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να διορθωθεί με ενδοσκοπικό lifting μετώπου. Οι περισσότεροι άνθρωποι πάντως κάνουν μια φορά στη ζωή τους αυτή την επέμβαση.

Αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι πως η βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση η οποία χαρίζει λαμπερό και φρέσκο βλέμμα, βελτιώνει συνολικά την εικόνα του προσώπου και εξαφανίζει τις σακούλες και σβήνει τα σημάδια του χρόνου.

πηγή: news247.gr