Υπό μελέτη ακόμα η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στα 3B

Απέρριψε η δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την πρώτη πρόταση που κατέθεσε το ΕΜΠ, στη μελέτη του για δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην περιοχή. 

Αυτό δήλωσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη 13 Νοεμβρίου.

Όπως είπε, απαντώντας σε ερώτηση του 3vita.gr, το πρώτο και βασικό παραδοτέο της μελέτης που αφορά στην προτεινόμενη τεχνολογική λύση για την επεξεργασία απορριμμάτων και την οικονομική μελέτη που την συνοδεύει, βρίσκεται στα χέρια του Δήμου, όμως δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες της δημοτικής αρχής.

Συγκεκριμένα, η προτεινόμενη λύση κατά τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο δεν έχει το αναμενόμενο περιβαλλοντικό όφελος, καθώς αφήνει μεγάλη ποσότητα υπολείμματος προς ταφή. «Η μελέτη πήρε παράταση», είπε συγκεκριμένα.

Αναλυτικά η απάντησή του:

Πρακτικά, η στάση αυτή του Δήμου σημαίνει ότι η αναζήτηση κατάλληλης τεχνολογίας για τη Μονάδα συνεχίζεται. Ωστόσο, ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι ο χώρος στην ευρύτερη ιδιοκτησία της Σχολής Ευελπίδων θα αξιοποιηθεί μετά από την τελική συμφωνία με το ΥΠΕΘΑ, ώστε να στεγάσει ορισμένες από τις βασικές υπηρεσίες (αμαξοστάσιο, συνεργείο, πρατήριο καυσίμων, πλυντήριο, σταθμός μεταφόρτωσης, κομποστοποίηση κ.λπ.) που σήμερα είτε βρίσκονται εντός του οικιστικού ιστού είτε δεν επιτρέπεται να χωροθετηθούν εντός του Δήμου.

Συντάκτης: ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΟΥΤΑΡΗΣ
πηγή: 3vita.gr