Υποτροφία Σπουδών Μίμης Πλέσσας από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Πρωτοπορώντας στο θεσμό των υποτροφιών και καλωσορίζοντας χιλιάδες νέους κάθε χρόνο στην εκπαιδευτική του οικογένεια σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ προχωρά ένα βήμα παραπέρα, με τη θεσμοθέτηση υποτροφίας σπουδών, αφιερωμένης στο μεγάλο δημιουργό, Μίμη Πλέσσα!       

Την ανακοίνωση της νέας, μεγάλης πρωτοβουλίας του κορυφαίου ΙΕΚ της χώρας, έκανε ο καθηγητής και συγγραφέας, Σοφοκλής Ξυνής, στο κατάμεστο Βεάκειο, στο πλαίσιο της συναυλίας για τα 70 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς του μεγάλου Μίμη Πλέσσα, όπου, μάλιστα, έκανε την πρώτη της εμφάνιση και η σύγχρονη ορχήστρα «Μίμης Πλέσσας», με μαέστρο τον Μαυρίκιο Μαυρικίου:

Σοφοκλής Ξυνής

Οι υποτροφίες για τον ΟΜΙΛΟ ΞΥΝΗ είναι θεσμός που στηρίζουμε εδώ και 62 χρόνια. Για νέους που αριστεύουν, νέους με πάθος για μάθηση που δεν έχουν όμως την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, άτομα με αναπηρίες, κ.ά.

Πρωτοπορώντας στο θεσμό των υποτροφιών, προχωρήσαμε προχθές σε μια ακόμα πρωτοβουλία για την οποία είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος: τη θεσμοθέτηση Υποτροφίας Σπουδών «Μίμης Πλέσσας»! Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα η επικρότηση της πρωτοβουλίας μας επί σκηνής από τον μεγάλο δημιουργό και τον ευχαριστώ από καρδιάς για αυτό.