Υποβρύχιο Titan: Δεν προσέκρουσε στο ναυάγιο του Τιτανικού

The Titan submersible, operated by OceanGate Expeditions to explore the wreckage of the sunken SS Titanic off the coast of Newfoundland, dives in an undated photograph. OceanGate Expeditions/Handout via REUTERS NO RESALES. NO ARCHIVES. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.

Υποβρύχιο Titan: Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ακτοφυλακής των ΗΠΑ, το μοιραίο βαθυσκάφος δεν προσέκρουσε στο ναυάγιο του Τιτανικού. Μακρόχρονη η έρευνα για το τι προκάλεσε την τραγωδία.


Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση του υποβρυχίου Titan. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία Oceangate, αλλά και η ακτοφυλακή των ΗΠΑ, επιβεβαίωσαν πως και τα πέντε μέλη του πληρώματος είναι νεκρά. Μάλιστα, έχουν ήδη ειδοποιηθεί η οικογένειές τους. Σύμφωνα, πάντως, με όσα αναφέρθηκαν στην επίσημη ενημέρωση των Αρχών το υποβρύχιο δεν έχει προσκρούσει στο ναυάγιο του Τιτανικού, για το οποίο και ξεκίνησε το μοιραίο δρομολόγιο στα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού.

«Το σκάφος φαίνεται πως δεν έχει προσκρούσει στον Τιτανικό δεδομένου πως στο σημείο που βρέθηκαν τα συντρίμμια δεν υπάρχουν συντρίμμια του ναυαγίου. Το σκάφος έχει βρεθεί στα 600 πόδια – περίπου 183 μέτρα από το ναυάγιο του Τιτανικού», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην ενημέρωση της ακτοφυλακής των ΗΠΑ για το υποβρύχιο.


Θα χρειαστεί χρόνος για να καθοριστεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα γεγονότων στην «απίστευτα περίπλοκη» υπόθεση της καταστροφικής αποτυχίας του υποβρυχίου Τιτάν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντιναύαρχος της ακτοφυλακής των ΗΠΑ Τζον Μάουγκερ. Οι αξιωματούχοι ταξινομούν ένα «απίστευτα πολύπλοκο περιβάλλον λειτουργίας στον πυθμένα της θάλασσας, πάνω από 2 μίλια κάτω από την επιφάνεια», είπε ο Μάουγκερ στη συνέντευξη Τύπου στη Βοστώνη.

Επίσης, πρόσθεσε ότι τα τηλεχειριζόμενα οχήματα που ερευνούν το πάτωμα είναι «πολύ ικανά» και θα αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες. Ο Μάουγκερ εξήγησε ότι η Ακτοφυλακή θα έχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι πήγε στραβά με το υποβρύχιο και την αξιολόγησή τους για την απόκριση έκτακτης ανάγκης, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.