«Ζην επικινδύνως» – Ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας αποκαλύπτεται

Ο Έλληνας φωτογράφος του Associated Press, Αριστοτέλης Σαρρηκώστας μόνο και μόνο για τα τρία κλικ που πάτησε στη μηχανή του και απαθανάτισε το τανκ της χούντας να γκρεμίζει την πύλη του Πολυτεχνείου έχει κερδίσει τη θέση του στην παγκόσμια ιστορία του τύπου.

Όμως μέχρι εκείνα τα τρία κλικ, αλλά και μετά από εκείνη τη σκοτεινή εποχή, ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας με χιλιάδες φωτογραφίες έχει καταγράψει τη σύγχρονη ιστορία μέσα από το φακό του, πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής του!

Σήμερα συνταξιούχος πια καταγράφει την πορεία του στο φωτορεπορτάζ και με το βιβλίο του «Ζην επικινδύνως – 40 χρόνια φωτορεπορτάζ» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Μένανδρος», αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη.

Η παρουσίαση του λευκώματος έγινε το βράδυ της Τετάρτης στην Παλαιά Βουλή όπου ανάμεσα στους φίλους του κυρίου Σαρρηκώστα βρέθηκαν πολλοί Έλληνες φωτορεπόρτερ της νεότερης γενιάς.
Αριστοτέλης Σαρρηκώστας με τον επίσης φωτορεπόρτερ γιο του Πάρη Σαρρηκώστα

Ο σπουδαίος φωτορεπόρτερ αφηγήθηκε ιστορίες πίσω από τις φωτογραφίες του αλλά και το τίμημα που «πλήρωσε» προκειμένου να δίνει το παρών σε κάθε σημείο του πλανήτη τον καλούσαν να καλύψει δημοσιογραφικά. «Μακριά από την οικογένειά μου, δεν ήμουν πάντα εκεί όταν με χρειαζόντουσαν τα παιδιά μου»

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν οι δημοσιογράφοι: Θόδωρος Ρουσόπουλος, Νικόλας Βουλέλης, Πάνος Σόμπολος, Ιωάννα Μπρατσιάκου και συντόνισε ο κοινωνιολόγος/δημοσιογράφος Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος

πηγή: documentonews.gr