1ο Φεστιβάλ Τραγουδιού Νηπίων: Έφτασε η μεγάλη στιγμή!

Είναι γεγονός: Αυτό το Σάββατο 6 Απριλίου, παιδιά από τα νηπιαγωγεία σχολείων των νοτίων προαστίων θα ανέβουν στη σκηνή για να δώσουν… ρεσιτάλ ερμηνείας!

Το Φεστιβάλ Τραγουδιού Νηπίων αποτελεί έναν νέο θεσμό του εργαστηρίου μουσικών και καλλιτεχνικών σπουδών ΕΚΦΡΑΣΙΣ που φιλοδοξεί να φέρει τα παιδιά όλων των ηλικιών πιο κοντά στη μουσική γιατί όπως λέει και η Ρίκα:

Η μουσική μαγεύει

Το 1ο Φεστιβάλ Τραγουδιού Νηπίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στο θέατρο του Λεοντίου Λυκείου στη Νέα Σμύρνη.
Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ

Η έμφυτη ανταπόκριση των παιδιών στο ρυθμό και στη κίνηση συμβάλει καθοριστικά στη ανάπτυξη της επικοινωνίας στη παιδική ηλικία. Η μουσική δίνει την εναρκτήριο δύναμη για μάθηση ενώ βοηθά στη εξωτερίκευση ταμ συναισθημάτων. Το ομαδικό τραγούδι μπορεί να αναδείξει τον συντονισμό και την συνεργασία μιας προσπάθειας με υψηλό στόχο. Όταν η επιλογή των τραγουδιών είμαι κατάλληλη εξασφαλίζεται η ποιοτική επαφή των παιδιών με τα μουσικά ερεθίσματα. Έτσι τα νήπια είναι σε θέση να δείξουν ότι μπορούν όχι μόνο να είναι χαριτωμένα αλλά να έχουν και υψηλή απόδοση στη ενασχόληση τους με τη μουσική! Όλα αυτά είναι για μας ήταν το έναυσμα της δημιουργίας αυτού του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Μουσικό & Καλλιτεχνικό Εργαστήρι ΕΚΦΡΑΣΙΣ (www.ekfrasis.eu) με την υποστήριξη της παιδικής και νεανικής χορωδίας ROSARTE. Δίνει την ευκαιρία στους μαθητές 3 έως 6 ετών, να ταξιδέψουν στον κόσμο της μουσικής, προσφέροντας τους γνώσεις και εμπειρίες, προκαλώντας τους να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους και τις μουσικές τους ικανότητες. Έχει συμμετοχικό χαρακτήρα και όχι διαγωνιστικό. Η διάρκεια της συναυλίας θα είναι 60΄ έτσι ώστε οι μικροί μας φίλοι να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν. Με αυτό τον τρόπο οι μικροί μαθητές θα αισθανθούν την χαρά της σύμπραξης και της αλληλεγγύης με συνομήλικα παιδιά. Μια ιδιαίτερη δράση που επιχειρεί την υψηλή ποιότητα της απόδοσης με προσοχή και ευαισθησία.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε ένα φεστιβάλ υψηλής ποιότητας που θα προάγει τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Η καλλιτεχνική – μουσική παιδεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καλύτερη και πληρέστερη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Θα απολαύσουμε αυτό το μουσικό ταξίδι ντυμένο με την μαγεία των ήχων που στα πανιά του θα έχει τις παιδικές καρδιές ενωμένες , με προορισμό τη χώρα της μουσικής! Μια συνάντηση ψυχαγωγίας, έκφρασης και αλληλεγγύης με επίκεντρο το μικρό παιδί που θα μας φέρει όλους πιο κοντά


Λίγες μέρες ακόμα…

και το Φεστιβάλ θα ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά!

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Ελληνικός 93,2 που συμμετέχει ως χορηγός επικοινωνίας φιλοξενεί στη συχνότητά του το σποτ που αναγγέλει αυτή την ξεχωριστή γιορτή της μουσικής. 408 παιδιά και 11 σχολεία δίνουν ζωή σε ένα νέο θεσμό καθώς συμμετέχουν στο 1ο Φεστιβάλ Τραγουδιού Νηπίων6 Απριλίου 2019 στο θέατρο του Λεοντείου Λυκείου της Νέας Σμύρνης.


Πανέτοιμοι για τη μεγάλη γιορτή της μουσικής το Σάββατο στη Λεόντειο …!

…τα σχολεία το ένα καλύτερο απ’ τ’ άλλο προβάρουν με μεγάλη χαρά, με ασυγκράτητο ενθουσιασμό αλλά και με απόλυτη συγκέντρωση και σεβασμό γιατί έτσι δημιουργούμε πολιτισμό…

Ακούστε πως βίωσαν τα νηπιαγωγεία την προετοιμασία του φεστιβάλ
Η ομαδα του νηπιαγωγείου «Φωτεινη»

Τα σχόλια του νηπιαγωγείου μικρός πρίγκιπας
«Η συνεργασία μας μαζί σας ήταν άψογη, μας έφερε πολύ χαρά και όμορφες στιγμές… Το Φεστιβάλ είναι οργανωμένο με αγάπη και επαγγελματισμό και είναι σίγουρο ότι θα είναι για όλους μια ξεχωριστή εμπειρία…»

Ελάτε να ζήσουμε αυτές τις μοναδικές στιγμές μαζί.