Αγνώριστος ο Θάνος Μικρούτσικος. Τον άλλαξε ο καρκίνος (Εικόνες)

Είναι γνωστό πως ο Θάνος Μικρούτσικος εδώ και καιρό παλεύει με τον καρκίνο. Μάλιστα ο ίδιος βγήκε και αποκάλυψε πρόσφατα λεπτομέρειες. Παρά τα προβλήματα δεν σταματά τις εμφανίσεις. Δεν σταματά να γράφει να συνθέτει και να παρουσιάζει μουσική. Χθες παρουσίασε μία μεγάλη συναυλία με το σύνολο του μελοποιημένου έργου του σε ποίηση Νίκου Καββαδία στο Ηρώδειο. Και ήταν όλοι εκεί. Η κόρη Αλεξάνδρα του η γυναίκα του Μαρία και πολλοί φίλοι του.

Αυτό που παρατηρήσαμε ήταν η μεγάλη αλλαγή στην εικόνα του. Έχει αδυνατίσει πάρα πολύ. Έχει αλλάξει. Αλλά δείχνει μεγάλη γενναιότητα απέναντι στο θεριό. Μίλησε για την κόρη του την Αλεξάνδρα. Και όσα είπε μας συγκίνησαν πολύ:

«Είμαι μάλλον πολύ καλός με την έννοια του πώς πρέπει να είναι ένας πατέρας. Δηλαδή να μην είναι αυταρχικός, να μην προβάλει τα θέλω του στα παιδιά, πχ θέλω να γίνει ή μην κάνει αυτό. Περισσότερο δηλαδή να δημιουργεί μια ατμόσφαιρα στο σπίτι, οι συζητήσεις να μην περιέχουν το πρέπει, αλλά να είναι συζητήσεις που δημιουργούν προβληματισμούς, ατμόσφαιρες. Θα σου πω ένα παράδειγμα. Η κόρη μας η Αλεξάνδρα, η τρίτη κόρη μου, γιατί έχω και τη Σεσίλ και την Κωνσταντίνα, όταν ήταν 14 χρονών, μου είπε ότι θέλει να κάνει μουσική. Της είπα αμέσως βεβαίως αγάπη μου, αλλά οφείλω να σου πω ότι μέσα μου δεν ήμουν σίγουρος ότι αυτό είναι που θέλει, αλλά ότι ήταν μια προβολή αυτού που έβλεπε σε μένα.

Σε μια επόμενη συζήτηση της είπα ότι θα σε στηρίξω απόλυτα σε αυτό που θέλεις και να είσαι και ήσυχη γιατί αν κάποια στιγμή στην πορεία της ζωής σου αποφασίσεις κάτι άλλο, πάλι θα είμαι εκεί να σε στηρίξω ακόμα και στην αλλαγή της απόφασής σουΗ Αλεξάνδρα μελέτησε πάρα πολύ, στα 15, στα 16 , στα 17 και τώρα αριστεύει στο Λονδίνο κι έχει αυτονομηθεί πλήρως. Έτσι συμπεριφέρθηκα. Αυτός είναι ο τρόπος να δημιουργείς ατμόσφαιρα και να είσαι ένας φίλος με τις εμπειρίες. Αυτό είναι το θέμα και όχι τα μη, δεν πρέπει, τα πρόσεχε, τα κάνε, τα ράνε».

πηγή: nassosblog.gr