Άλιμος: Ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες αποπεράτωσης της πεζογέφυρας

Όλα δείχνουν, ότι οι εργασίες κατασκευής της πεζογέφυρας οι οποίες είχαν σταματήσει για αρκετούς μήνες, ξεκίνησαν και πάλι.

Η πεζογέφυρα της Λεωφόρου Ποσειδώνος είναι ένα απαραίτητο έργο εξυπηρέτησης της κυκλοφορίας των πεζών, που όμως τους τελευταίους μήνες είχε μείνει στάσιμο. Είναι ένα έργο που ξεσήκωσε πολλές διαμαρτυρίες, σίγουρα δεν έχει μία καλαίσθητη εικόνα, αλλά τουλάχιστον ας αποπερατωθεί ώστε να εξυπηρετεί τους λόγους για τους οποίους κατασκευάζεται.

Ας ελπίσουμε ότι σε αυτή τη φάση, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα.

 

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, είχε απαντήσει με ανακοίνωσή του τον Απρίλιο για τους λόγους που η ολοκλήρωσή της έχει καθυστερήσει.

Υπενθυμίζεται πως το έργο χρηματοδοτείται και κατασκευάζεται από το Υπουργείο Υποδομών. Αποτελεί ένα τμήμα ευρύτερου έργου με το οποίο θα κατασκευαστούν έξι πεζογέφυρες στην Αττική (Άλιμος, Παλαιό Φάληρο και σε ακόμη 4 περιοχές).

Ο ανάδοχος (που προφανώς είναι ένας) έχει αναλάβει την κατασκευή τους και καθώς πρόκειται για ένα ενιαίο έργο, έχει επιλέξει για την κατασκευή να φτάσουν όλες στο ίδιο σημείο (στην ολοκλήρωση ανέγερσης  των δύο πυλώνων) προτού τοποθετηθεί ο μεταλλικός φορέας-κατάστρωμα της πεζογέφυρας.

Ο Ανδρέας Κονδύλης ανέφερε στην ανακοίνωσή του πως ο Δήμος είχε ζητήσει επανειλημμένα από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών να επιταχυνθούν οι εργασίες ώστε να αποπερατωθεί η κατασκευή.

Το Υπουργείο απαντούσε πως χρειάζεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των πυλώνων και στις υπόλοιπες πεζογέφυρες και ότι το έργο προχωρά βάση των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων της σύμβασης.

πηγή: alimosonline.gr