Αλμέιδα: «Το δικό μου αύριο είναι η ΑΕΚ, το Champions League είναι ο μεγάλος στόχος»

Αφοσιωμένος στην ΑΕΚ και προσηλωμένος στο να «φτιάξει» την ομάδα για να μπει στους ομίλους του Champions League δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αργεντινής. Ο Αργεντινός τεχνικός του «Δικεφάλου» μίλησε για την παρουσία του στην Ελλάδα και είπε μεταξύ άλλων:

– Για την πρώτη χρονιά του στην Ελλάδα: «Η αλήθεια είναι ότι πήγε πάρα πολύ καλά, ήταν η πρώτη μου φορά ως προπονητής στην Ευρώπη. Τα καταφέραμε περίφημα, πήραμε και το κύπελλο και το πρωτάθλημα και τώρα έχουμε την πιθανότητα να παίξουμε στο Champions League. Όλα πάνε καλά, γνωρίζω νέους ανθρώπους και νέες κουλτούρες και αυτό είναι εξαιρετικό. Συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε, να μαθαίνουμε πράγματα και να γινόμαστε καλύτεροι παντού».

– Για τους Έλληνες και την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα: «Οι Έλληνες είναι πολύ παθιασμένοι όπως είμαστε κι εμείς. Είναι όπως είναι στα δικά μας γήπεδα. Συνεχώς μαθαίνω νέα πράγματα και για αυτούς και η αλήθεια ότι μου αρέσει πάρα πολύ».

– Για το αν θα ήθελε κάποια στιγμή να προπονήσει μια μεγαλύτερη ομάδα: «Δεν μου αρέσει ποτέ να μιλάω για τέτοια πράγματα, δεν κάνω όνειρα. Ζω το σήμερα και το αύριο και το δικό μου αύριο είναι η ΑΕΚ και το πως θα φτιάξουμε την ομάδα για να μπούμε στους ομίλους του Champions League. Είμαι πάρα πολύ καλά εδώ, είμαι πολύ χαρούμενος, μου φέρονται εξαιρετικά. Ήρθα εδώ για ένα χρόνο, ήταν το παράθυρο όμως για την Ευρώπη. Τελικά μου έκαναν συμβόλαιο για άλλα πέντε χρόνια. Με εκτιμούν, δούλεψα πάρα πολύ εγώ και το τεχνικό τιμ και τα πήγαμε πολύ καλά. Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων για όσα έχουν κάνει για μένα. Δουλεύω πάρα πολύ και δεν προχωράω παρακάτω. Αυτό που θέλω είναι να δουλεύω και να καταφέρνω πράγματα. Είμαι πολύ καλά στην Ελλάδα, κάνω αυτό που μου αρέσει, είμαι στο ποδόσφαιρο όσο και αν βέβαια είναι πάντα δύσκολο να είσαι μακριά από την οικογένεια σου και τους δικούς ανθρώπους. Τώρα είμαι και πάλι μαζί τους, μετά από ενάμιση χρόνο βλέπω και πάλι τις αδερφές μου, τα συγγενικά μου πρόσωπα. Η ζωή αυτή πάντοτε επηρεάζει, αλλά έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ζω το σήμερα και κάνω το καλύτερο δυνατόν».

– Για το αν σκέφτεται το Champions League για την επόμενη χρονιά: «Προφανώς και το σκέφτομαι, γι’ αυτό φτιάχνουμε την ομάδα. Πρέπει να παίξουμε δύο προκριματικούς γύρους για να φτάσουμε στους ομίλους και να ακούσουμε αυτή την περίφημη μουσική του Champions League κάτι που θέλουμε πολύ. Τουλάχιστον με μία νίκη μπορούμε να παίξουνε στο Europa League και κατ’ ελάχιστον έχουμε το Conference League. Σίγουρα όμως το Champions League είναι ο μεγάλος στόχος και γι’ αυτό δουλεύουμε για να περάσουμε στους ομίλους. Είναι μια πρόκληση για όλους μας να παίξουμε στο Champions League, είναι πολύ σημαντικό, το θέλουμε πάρα πολύ, είναι μια σπουδαία διοργάνωση με μεγάλες ομάδες. Σίγουρα το να μπεις είναι δύσκολο, αλλά σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου είναι 11 εναντίον 11 και όλα μπορούν να συμβούν. Σίγουρα υπάρχουν ομάδες με μεγάλες προσωπικότητες που μπορούμε να κρίνουν από μόνοι τους ένα παιχνίδι, αλλά από την άλλη υπάρχει στρατηγική, υπάρχει τακτική, υπάρχει το πάθος, υπάρχει διάθεση και, ξαναλέω, το ποδόσφαιρο είναι άθλημα, στο οποίο μπορεί να συμβούν τα πάντα».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ