Παναθηναϊκός AKTOR: Αθλητικό θαύμα αυτό που πέτυχε το «τριφύλλι»

Παναθηναϊκός AKTOR: Η τεράστια επένδυση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο ηγέτης Εργκίν Αταμάν, οι παίκτες με προσωπικότητα, έφεραν στους «πράσινους» κάτι που μπασκετικά είναι βόμβα μεγατόνων.

«Μεθυσμένη πολιτεία» ο Παναθηναϊκός AKTOR μετά την τεράστια πρόκρισή του στο Final Four του Βερολίνου. Οι «πράσινοι» σε μια σεζόν που είναι μόλις η πρώτη της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται, ήδη έχουν πετύχει κάτι σπουδαίο: Την επιστροφή στο F4 μετά από 12 χρόνια. Ανοίγοντας την… όρεξη φυσικά, καθώς όπως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος οριοθέτησε, στόχος είναι το τρόπαιο και όχι απλά η πρόκριση στην τετράδα.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ έχει κάνει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια για να «χτιστεί» αυτή η ομάδα. Ξοδεύοντας τεράστια ποσά και συγχρόνως τεράστια προσπάθεια και μεράκι. Προκειμένου πέρα από τις υπογραφές κορυφαίου προπονητή και παικτών-αστέρων, να θέσει τις βάσεις του συνολικού οικοδομήματος. Με το ΟΑΚΑ, την επιστροφή της οικογένειας στο γήπεδο, την ισχυροποίηση του τρίπτυχου της επιτυχίας που διαχρονικά ήταν διοίκηση-ομάδα-κόσμος.

Έφερε τον Εργκίν Αταμάν που αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, προπονητής… Μίδας. Ό,τι ακουμπά γίνεται «χρυσάφι» όπως έκανε και στην Εφές. Παράλληλα, ήρθαν παίκτες με τεράστιο ταλέντο και προσωπικότητα, οι οποίοι κάνουν τη διαφορά στην Euroleague. Σλούκας, Ναν, Λεσόρ και οι υπόλοιποι. Συνολικά προστέθηκαν στο ρόστερ 12 παίκτες, οπότε μιλάμε για μια εντελώς νέα ομάδα.

Εκεί ακριβώς συναντά κανείς και το… θαύμα του φετινού Παναθηναϊκού AKTOR. Ένα σύνολο με νέο προπονητή, νέο ρόστερ, γεμάτη από προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν μέσα στη σεζόν. Μέσα σε λίγους μήνες, έπρεπε να «χτιστεί» ένα αξιοπρεπές σύνολο και ταυτόχρονα με την πίεση που υπάρχει σε αυτή την τεράστια φανέλα, να έρχονται και τα αποτελέσματα.

Άλλωστε, κανείς απ’ την ομάδα δεν κράτησε χαμηλούς τους τόνους προσπαθώντας να κινηθεί το «τριφύλλι»… κάτω απ’ το ραντάρ. Ειδικά ο Εργκίν Αταμάν, απ’ την πρώτη μέρα έθεσε ως στόχο το Final Four και τους τίτλους. Φτάνοντας στο σημείο μέχρι και μετά την ήττα στο Game 1 του ΟΑΚΑ με την Μακάμπι, να δηλώσει πως αν δεν προκριθεί το «τριφύλλι» θα φύγει! Κίνηση που προφανώς ήταν για την ψυχολογία της ομάδας, αλλά έδειχνε και την πίστη του στο σύνολο αυτό.

Ο Παναθηναϊκός στο Final Four του Βερολίνου, θα είναι η μόνη ομάδα με τόσο σύντομη χρονική συνύπαρξη. Η Ρεάλ είναι πολλά χρόνια μαζί το συγκεκριμένο ρόστερ ενώ κι ο προπονητής είναι δεύτερη σεζόν. Οι υπόλοιπες ομάδες που μπορούν να είναι στην τετράδα, έχουν χρόνια συνύπαρξης με εξαίρεση τη Φενέρ και την Μπαρτσελόνα λόγω προπονητών, καθώς το ρόστερ έχει λίγες αλλαγές.

Η υγεία που έβγαλε και βγάζει ο Παναθηναϊκός AKTOR, η δυναμική του, οι δυνατότητές του, συνετέλεσαν για να γίνει ένα μπασκετικό θαύμα. Και το μέγεθος των «πράσινων» φαίνεται ξεκάθαρα απ’ την ίδια την διευκρίνηση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ πως ο στόχος είναι το τρόπαιο και η πρόκριση στο Final Four αποτελεί αιτία για συγχαρητήρια, όχι όμως και τέλος της διαδρομής.

Οργανωτικά σε κάθε επίπεδο, ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει παραδώσει… μαθήματα στην Ευρώπη. Ανοίγοντας δρόμους που δύσκολα θα μπορέσει να διαβεί ο οποιοσδήποτε άλλος.

πηγή: newsbomb.gr