Άλσος Νέας Σμύρνης: Ιωνικές Γιορτές 2019 – 2 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου

Το μεγαλύτερο ραντεβού πολιτισμού στην Αθήνα δίνει και φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, με ένα από τα πιο πλούσια προγράμματα στην ιστορία του θεσμού. Οι Ιωνικές Γιορτές ξεκινούν στο Αλσος Νέας Σμύρνης στις  2 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 6 Οκτωβρίου, με 30 νύχτες πολιτισμού και καθημερινή εναλλαγή προγράμματος που περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, παιδικό θέατρο.

Με ένα από τα πιο πλούσια προγράμματα στην ιστορία του θεσμού, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης καλωσορίζει τις Ιωνικές Γιορτές, που φέτος κλείνουν 20 χρόνια ζωής.

Στην μέση του μοναδικού αυτού πάρκου, στήνεται ένα θερινό θέατρο χωρητικότητας 2000 ατόμων. Μία σκηνή την οποία επί σειρά ετών υποστηρίζουν με την παρουσία τους όλες οι μεγάλες θεατρικές παραγωγές, όπως του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Θεάτρου Νέου Κόσμου και άλλες. Ταυτόχρονα, τα δημοφιλέστερα ονόματα του ελληνικού μουσικού στερεώματος δίνουν το παρόν με συναυλίες και αφιερώματα στην  μεγαλύτερη γιορτή του πολιτισμού.  Το φεστιβάλ πλαισιώνουν εικαστικές εκθέσεις πρωτοποριακών και εναλλακτικών τάσεων καλλιτεχνικής δημιουργίας.  Σκοπός είναι η καλλιτεχνική αφύπνιση, η διάδοση και η ανάπτυξη της πολιτιστικής γνώσης.

  Το πρόγραμμα αναλυτικά

Στο φετινό πρόγραμμα θα δούμε σημαντικές παραστάσεις, ενδιαφέρουσες performances, κωμωδίες, καθώς και άλλες μορφές έκφρασης από τον διεθνή και τον ελληνικό χώρο. Αξίζει να αναφερθούν, μεταξύ άλλων, η πολύ καλή παράσταση Η πόρνη από πάνω με την Κατερίνα Διδασκάλου (5/9), σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη, η οποία συνεχίζει για όγδοη συνεχή χρονιά την επιτυχημένη πορεία της, καθώς και η σπανιότατα παιγμένη οπερέτα Η πρώτη αγάπη του Νίκου Χατζηαποστόλου (10/9), σε παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η πολύ επιτυχημένη ψυχοθεραπευτική κωμωδία  TOC TOC, σε σκηνοθεσία του Κώστα Σπυρόπουλου (11/9) και η επίσης επιτυχημένη  παράσταση από το Θέατρο του Νέου Κόσμου Στέλλα Κοιμήσου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη (15/9).

Στο φετινό πρόγραμμα έχουν ενταχθεί και δύο πολύ καλές παιδικές παραστάσεις, το Βαλς με τα παραμύθιατης Κάρμεν Ρουγγέρη (9/9), όπου τα παιδιά εξοικειώνονται με την υπέροχη μουσική του Γιόχαν Στράους και ο Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου (12/9), σε μουσική του Διονύση Σαββόπουλου.

Στις Ιωνικές Γιορτές θα δούμε επίσης συναυλίες με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως η Ελένη Τσαλιγοπούλου που συμπράττει με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας (17/9) σε ένα δίωρο πρόγραμμα με τραγούδια από τη Σμύρνη του έρωτα και ο Παντελής Θαλασσινός (21/9) που ερμηνεύει τραγούδια από την θρυλική εποχή των Λαθρεπιβατών μέχρι σήμερα.

Στο φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν το μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τη συμμετοχή της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης και την ερμηνεία της Γλυκερίας και του Δημήτρη Μπάση (13/9), η συναυλία του Κώστα Χατζή (23/9) που τραγουδάει ζωντανά στη σκηνή του Αλσους Νέας Σμύρνης και το Αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο (27/9), με τη συμμετοχή του ίδιου και τους Μανώλη Λιδάκη και Πίτσα Παπαδοπούλου στην ερμηνεία των τραγουδιών του.

Αξίζει να αναφερθούν δυο ιδιαίτερες συναυλίες jazz στις 3/9 με την κεφάτη μπάντα Calu Cacu και στις 6/9 με τους Gadjo Dilo, αφιερωμένη στα 10 χρόνια από τη δημιουργία της μπάντας με τις ξεχωριστές ερμηνείες.

Η αυλαία του πολιτιστικού Φεστιβάλ θα πέσει με το μεγάλο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Historic Run- Τρέχοντας στην Ιστορία”, ένα αθλητικό γεγονός με έντονες αναφορές στην ιστορία της Νέας Σμύρνης και στη συλλογική μνήμη των κατοίκων της, που διοργανώνεται φέτος για 5η συνεχή χρονιά και θα διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου 2019, με τη συμμετοχή ανθρώπων του πολιτισμού, του αθλητισμού και του πνεύματος.

… με πληροφορίες από notia.gr