«Ασημένιος» στο παγκόσμιο ο Πετρούνιας

Τη δική του μάχη για πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες δίνει ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο «άρχοντας των κρίκων» και χρυσός Ολυμπιονίκης μετά την 4η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, 11 μήνες μετά το χειρουργείο που έκανε στον ώμο ξεπέρασε για ακόμη μία φορά τον εαυτό του.

Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη αγωνίστηκε στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου στο Κότμπους πρώτος ανάμεσα στους οκτώ αντιπάλους του. Έχοντας μία μικρή αστάθεια στην έξοδο βαθμολογήθηκε με 14.866 βαθμούς, επίδοση που του έδωσε τη δεύτερη θέση. Ο μεγάλος αντίπαλος του Πετρούνια για την πρόκριση στο Τόκιο, Γιανγκ Λίου συγκέντρωσε 15.133 βαθμούς κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 ο Λευτέρης Πετρούνιας πρέπει να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα επόμενα τρία παγκόσμια κύπελλα. Ο Κινέζος Λιου έφτασε ήδη τα τρία χρυσά στις διοργανώσεις, εκμεταλλευόμενος τη μεγάλη απουσία του Πετρούνια που έδωσε τον πρώτου του αγώνα μετά το χειρουργείο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης πριν λίγες εβδομάδες.

Η επόμενη διοργάνωση παγκοσμίου κυπέλλου θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2020 στη Μελβούρνη ενώ θα ακολουθήσουν ακόμη δύο τον Μάρτιο σε Μπακού και Ντόχα. Με την ολοκλήρωση της σειράς των αγώνων θα προκύψει η τελική παγκόσμια κατάταξη και ο κορυφαίος σε κάθε όργανο θα κατακτήσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Θα ληφθούν υπόψη οι τρεις καλύτερες επιδόσεις κάθε αθλητή, ανεξάρτητα από τον αριθμό αγώνων που έχει δώσει, πράγμα που σημαίνει ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας θα χρειαστεί τρία χρυσά μετάλλια στις επόμενες διοργανώσεις με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βαθμολογία προκειμένου να υποσκελίσει με βεβαιότητα όλους τους υπόλοιπους διεκδικητές και να εξασφαλίσει την Ολυμπιακή πρόκριση.

Η τελική κατάταξη

1. Γιανγκ Λιου 15.133 βαθμοί
2. Λευτέρης Πετρούνιας 14.866 βαθμοί
3. Αρτούρ Αβετισιάν 14.833 βαθμοί
4. Χάο Γου 14.833 βαθμοί
5. Βαχάν Νταβιτιάν 14.825 βαθμοί
6. Κόρτνεϊ Τάλοχ 14.666 βαθμοί
7. Ιγκόρ Ραντιβίλοφ 14.366 βαθμοί
8. Τακούγια Ναγκάνο 13.733 βαθμοί

πηγή: sdna.gr