Αθώοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση «Koriopolis»

Mε τελεσίδικη απόφαση, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε σήμερα την αθώωση των κατηγορουμένων γαι την υπόθεση της παθητικής ή ενεργητικής δωροδοκίας στην υπόθεση, που είναι γνωστή με το όνομα «Koriopolis».

Μεταξύ των κατηγορουμένων που αθωώθηκαν βρίσκονται οι Αχιλλέας Μπέος, Δημήτρης Μπάκος, Γιώργος Μποροβήλος, Γιάννης Κομπότης κ.λπ.

Συγκεκριμένα, μετά από ακροαματική διαδικασία έξι μηνών, απαλλάχτηκαν των κατηγοριών οι Κομπότης, Μπέος, Μπάκος, Μποροβήλος ενώ ένοχος κρίθηκε ο Γιώργος Τσακογιάννης, για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και νομιμοποίηση εσόδων.

Απαλλακτική πρόταση λόγω αμφιβολιών υπήρχε και για τον πρώην πρόεδρο της Ηλιούπολης Νίκο Χάλκο. Συνολικά, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή 12 ατόμων με τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η εισαγγελέας της έδρας, Ευδοκία Πούλου, είχε προτείνει την ενοχή των 25 από τους 26 κατηγορούμενους, που είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, αφού οι υπόλοιποι που αντιμετώπισαν την κατηγορία μόνο για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα έχουν απαλλαχθεί, αλλά η απόφαση ήταν τελικά διαφορετική.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε γύρω στις 11.25 το πρωί της Παρασκευής και σε λιγότερο από 10 λεπτά είχε ανακοινωθεί η απόφαση.

 

πηγή: athensvoice.gr

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here