Βαρουφάκης εναντίον Μαρινάκη

Εμβληματικό χαρακτήρα στη μάχη του με το ΜEGA δίνει το ΜέΡΑ25, με αφορμή τον αποκλεισμό του βουλευτή Κλέωνα Γρηγοριάδη από τηλεοπτικό πάνελ. Παρά τη δυσκολία ανάδειξης αυτής της κόντρας στα περισσότερα ΜΜΕ, ο Γιάνης Βαρουφάκης δείχνει αποφασισμένος να τραβήξει το σχοινί, κάνοντας κεντρικό διακύβευμα της προεκλογικής του καμπάνιας τη μάχη εναντίον της ολιγαρχίας, προσωποποιημένη στον ιδιοκτήτη του καναλιού Βαγγέλη Μαρινάκη.

 

Το ΜέΡΑ25 κάλεσε τα κόμματα να πάρουν θέση θέτοντας το ερώτημα:

«Θα επιτρέψουν στο MEGA να επιλέγει τους εκπροσώπους των κομμάτων; Ή δεν έχουν πρόβλημα εφόσον η λογοκρισία των ολιγαρχών αφορά μόνο το ΜέΡΑ25;».

Η αρχική ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 ήταν η εξής:

«To ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη καταγγέλλει το MEGA για κατάφωρη παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας με στόχο τον αποκλεισμό του Κλέωνα Γρηγοριάδη από αποψινό τηλεοπτικό πάνελ και δηλώνει ότι δεν θα εκπροσωπείται στα πάνελ του MEGA εάν το κανάλι δεν επανορθώσει έμπρακτα.

Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη θα εκπροσωπείτο απόψε σε προεκλογικό πάνελ του MEGA από τον Κλέωνα Γρηγοριάδη, όπως είχε συμφωνηθεί με το κανάλι. Μερικές ώρες πριν την εκπομπή, το κανάλι επικοινώνησε με το ΜέΡΑ25 και ζήτησε άλλον εκπρόσωπο επειδή, όπως ισχυρίστηκαν, εκπρόσωποι άλλων κομμάτων δεν ήθελαν τον Κλέωνα!

Προφανώς το ΜέΡΑ25 αρνήθηκε να συμμορφωθεί στην εξοργιστική αυτή απαίτηση. Όπως δεν διανοούμαστε να επιλέξουμε τους εκπροσώπους των πολιτικών μας αντιπάλων, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να επιλέξει τους δικούς μας εκπροσώπους.

Όμως το MEGA δεν πτοήθηκε και προσέγγισε άλλους υποψήφιους του ΜέΡΑ25, προφανώς ελπίζοντας ότι θα πέσουν στην παγίδα να δεχθούν να «αντικαταστήσουν» τον Κλέωνα – κάτι που βέβαια δεν συνέβη. Τότε, στέλεχος του καναλιού δήλωσε ότι, αν επιμέναμε να μας εκπροσωπήσει ο Κλέων Γρηγοριάδης, το πάνελ θα ακυρωνόταν. Τελικά, ούτε αυτό συνέβη. Το MEGA, χωρίς ίχνος σεβασμού της Εκλογικής Νομοθεσίας, μας ενημέρωσε ότι, απλά, θα αλλάξουν «τον χαρακτήρα της εκπομπής» ώστε να αποφύγουν τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από την εκλογική νομοθεσία!

Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη καταγγέλλουμε το MEGA και δηλώνουμε ότι, μέχρι να αποκατασταθεί η νομιμότητα, δεν θα εκπροσωπείται στα πάνελ του».

Η συνέχεια δόθηκε στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για την πραγματοποίηση ντιμπέι με το ΜέΡΑ25 να θέτει αυτό το θέμα «ως χειροπιαστή και ονομαστική απόδειξη ότι ήδη παραβιάζεται η νομοθετημένη υποχρέωση των καναλιών για ίση, χωρίς διακρίσεις προβολή των θέσεων των κομμάτων από τα κανάλια των ολιγαρχών».

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Ζητήθηκε από τα υπόλοιπα κόμματα, όπως και από τους παρόντες εκπροσώπους του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου να πάρουν θέση. Μόνο ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης καταδίκασαν το συγκεκριμένο περιστατικό. Τα υπόλοιπα κόμματα (πλην Νέας Δημοκρατίας φυσικά) κάνανε γενικόλογες διαπιστώσεις για το έλλειμμα ισότιμης εκπροσώπησής των κομμάτων στα κανάλια. Ο εκπρόσωπος του ΕΣΡ επανέλαβε την αδυναμία του ΕΣΡ να ασκήσει με τρόπο αποτελεσματικό την αποστολή του, επικαλούμενος τα όρια που του βάζει η νομολογία, μη δείχνοντας καμία διάθεση βελτίωσης του διαχρονικά διαπιστωμένου παροπλισμού του ΕΣΡ σε απλό διακοσμητικό παρατηρητή των τηλεοπτικών παθογενειών».

πηγή: tvxs.gr