Επίσημο: Ο Νίκος Χαρδαλιάς υποψήφιος της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής

Νίκος Χαρδαλιάς έλαβε και επίσημα το «χρίσμα» της υποψηφιότητας της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.  Η Πειραιώς αποσύρει έτσι την στήριξή της στον νυν περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, στον απόηχο της οργής που προκάλεσε το ζεϊμπέκικο στο Ζάππειο, ενώ η χώρα βρισκόταν σε μάχη με τα πύρινα μέτωπα. 

«Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η Ν.Δ., όπως έγραφε χτες η «Κ», μην έχοντας διάθεση να «επιστρέψει» στην περίπτωση Πατούλη, και αφού εξέτασε και την περίπτωση του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολαόυ, στράφηκε τελικά στον κ. Χαρδαλιά.

Με τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας είχε γίνει σχετική συζήτηση πριν από περίπου 1,5 χρόνο, χωρίς, όμως, τότε να είχε προχωρήσει. Οι τελευταίες εξελίξεις τον φέρνουν ξανά στο προσκήνιο, καθώς πρόκειται για γνήσιο αυτοδιοικητικό με 11 χρόνια θητεία ως δήμαρχος Βύρωνα.

Ζήτησε συνάντηση ο Πατούλης

Σημειώνεται ότι λίγη ώρα πριν την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Χαρδαλιά, πληροφορίες ανέφεραν ότι η πλευρά του νυν περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη επιθυμούσε να υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πλέον, παραμένει ερωτηματικό αν ο κ. Πατούλης θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην Περιφέρεια Αττικής χωρίς τη στήριξη της κυβερνώσας παράταξης.

πηγή: kathimerini.gr