Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχοι Λαγός και Μίχος για το Συνεργείο

Το δικαστήριο αποφάσισε καταδίκη για τους πρώην βουλευτές Ιω. Λαγό και Νικ. Μίχο και ακόμη πέντε άτομα για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013. Αντίστοιχα καταδικάστηκαν ακόμη πέντε άτομα για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία ως μέλη του τάγματος εφόδου.

Την ενοχή των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγό και Νίκου Μίχου για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο “Συνεργείο” το 2013 στην Ηλιούπολη αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Το δικαστήριο επιφύλαξε καταδικαστική απόφαση για τους δύο πρώην βουλευτές για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, μετατρέποντας την κατηγορία από απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη. Αντίστοιχα καταδικάστηκαν πέντε ακόμη άτομα για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία, ως μέλη του τάγματος εφόδου.

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε -υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση- την παύση της ποινικής δίωξης για την πράξη της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή και για τους εννέα κατηγορούμενους, ενώ δυο εξ αυτών απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να απαλλαγούν και οι εννέα κατηγορούμενοι επικαλούμενη τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα.

Το δικαστήριο συνεδριάζει επί των ελαφρυντικών.

Η επίθεση στο “Συνεργείο”

Το απόγευμα της 10ης Ιουλίου του 2013 φτάνουν στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο “Συνεργείο” στην Ηλιούπολη (όπου πραγματοποιούνταν μαθήματα Αγγλικών σε ανήλικους) 50 μηχανάκια και κάνουν επίθεση. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με το πόρισμα των εφετών ανακριτριών είναι και ο Γιάννης Λαγός, ο Νίκος Μίχος κι ένα βουλευτικό αυτοκίνητο. Εκτός από την καταστροφή του χώρου με σπασίματα, επίθεση δέχτηκε κι ο Παναγιώτης Δριμυλής, ο οποίος έφερε βαρύτατα τραύματα.

Σύμφωνα με το πόρισμα των εφετών ανακριτριών για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, η επίθεση περιγράφεται ως εξής: «Περί ώρα 19.30 της 10/7/2013, στην Ηλιούπολη Αττικής συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Μαρίνου Αντύπα 4Α, ομάδα είκοσι (20) περίπου ατόμων, που συμμετείχαν σε πορεία πενήντα (50) περίπου δικύκλων με δύο επιβαίνοντες σε κάθε ένα εξ αυτών, φέροντες διακριτικά της Χρυσής Αυγής και ορισμένοι εξ αυτών κράνη, εισήλθαν σε εκεί υφιστάμενο χώρο με την επωνυμία ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και με τη χρήση λοστών, κονταριών και άλλων αντικειμένων που έφεραν, προκάλεσαν θραύση της εξωτερικής τζαμαρίας και φθορές σε εξοπλισμό της εγκατάστασης. Ανωτέρω δράστες, με τα αντικείμενα που έφεραν επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον εκμισθωτή του χώρου Παναγιώτη Δριμυλή, που τη στιγμή εκείνη βρίσκονταν στο εσωτερικό. Ακολούθως, επιβιβάστηκαν στα δίκυκλα μοτοποδήλατα και διέφυγαν με κατεύθυνση την Αργυρούπολη Αττικής».

πηγή: Αντωνία Ξυνού / news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here