Δήμος Αγ. Δημητρίου: Τα νέα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας

Από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, τίθενται σε εφαρμογή τα νέα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας, με τα δύο νέα υπερσύγχρονα μικρά λεωφορεία, που προσφάτως προμηθεύτηκε ο Δήμος.

Η Δημοτική Συγκοινωνία θα διασυνδέει τις γειτονιές με τα κεντρικά σημεία της πόλης (Δημαρχείο, ΚΕΠ, τοπική αγορά, Εφορία, Αστυνομία, Κέντρο Υγείας, αθλητικά κέντρα, Στρογγυλό, ΕΠΑΛ, Ασύρματος, πλατεία Παναγούλη κ.λπ.) και τους σταθμούς μετρό. Ο νέος σχεδιασμός, αποτέλεσμα στενής και εντατικής συνεργασίας της Τεχνικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και της Δημοτικής Αστυνομίας, προβλέπει τη λειτουργία δύο κυκλικών γραμμών: της ΓΡΑΜΜΗΣ 1, που θα εξυπηρετεί κυρίως το βορειοδυτικό τμήμα του Αγίου Δημητρίου, και της ΓΡΑΜΜΗΣ 2, που θα εξυπηρετεί κυρίως το νοτιοανατολικό.

Οι επιβάτες της 1ης γραμμής, με αφετηρία το τέρμα της οδού Βεργίνας, θα έχουν πρόσβαση στο σταθμό μετρό «Άγιος Δημήτριος», ενώ οι επιβάτες της 2ης γραμμής, με αφετηρία την οδό Σάμου, θα έχουν πρόσβαση στο σταθμό μετρό «Ηλιούπολη».

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 7:00 έως 19:00, με συχνότητα ανά μια ώρα. Συγκεκριμένα, από ώρα 7:00 και κάθε μία ώρα έως τις 18:00, θα ξεκινούν από τους σταθμούς μετρό «Άγιος Δημήτριος» και «Ηλιούπολη» και από ώρα 7:30 και κάθε μία ώρα έως τις 17:30, θα ξεκινούν από το τέρμα της οδού Βεργίνας και την οδό Σάμου.


Αναβαθμίζουμε τις 2 Γραμμές της Δημοτικής Συγκοινωνίας με δυο ολοκαίνουργια mini bus που προμηθεύτηκε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, και ανανεώνουμε τα δρομολόγιά τους.

Η Δημοτική Συγκοινωνία της πόλης του Αγίου Δημητρίου είναι εδώ για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών, επισκεπτών και κατοίκων, διασυνδέοντας τους σταθμούς του μετρό με τα κεντρικά σημεία της πόλης όπως είναι το Δημαρχείο, τα ΚΕΠ, η τοπική αγορά, η Εφορία, η Αστυνομία, το Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ), το Στρογγυλό, τα αθλητικά κέντρα, ο Ασύρματος, η πλατεία Παναγούλη.

Ενθαρρύνουμε τους πολίτες να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και έμπρακτα τους βοηθάμε να αξιοποιήσουν τη Δημοτική Συγκοινωνία για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη, εντελώς δωρεάν.
Εκτός από πιο οικονομικός τρόπος μετακίνησης είναι και πιο βιώσιμος, τόσο περιβαλλοντικά όσο και από την πλευρά του σεβασμού στο συνάνθρωπο.
Γιατί η βιώσιμη κινητικότητα την οποία προωθούμε συστηματικά με έργα και δράσεις είναι βασικό συστατικό της βιώσιμης και φιλικής προς όλους πόλης, που τόσο ονειρευόμαστε όλοι!

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου