Δήμος Ηλιούπολης – Γιορτή για τα παιδιά, αντιφασιστική συναυλία και εκδήλωση στη μνήμη της αγωνίστριας Ηρώς Κωνσταντοπούλου

Πλημμύρισε Χαμόγελα η πλατεία της Ηλιούπολης στη Γιορτή που πραγματοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η “Γιορτή για τα παιδιά” που διοργανώθηκε από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με ελεύθερη είσοδο, από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης με την υποστήριξη του Δήμου Ηλιούπολης.

Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι επισκέφτηκαν τη Γιορτή, διασκέδασαν και γνώρισαν από κοντά «Το Χαμόγελο του Παιδιού»! Η γιορτή πλαισιώθηκε από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με επίκεντρο το παιδί. Καλλιτεχνικά εργαστήρια, εκπαιδευτική ρομποτική, face painting, yoga για μωρά, ζωγραφιές, μπαλονοκατασκευές, δημιουργική απασχόληση, θεατρικό παιχνίδι, μουσικές και χορευτικά!

Στο χώρο λειτούργησε και το bazaar του οργανισμού όπου όλα τα έσοδα θα καλύψουν τις ανάγκες των 26 παιδιών που μεγαλώνουν στο σπίτι του «Χαμόγελου» στον Καρέα.


Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου οι «Συνεργοί με την Ηλιούπολη» διοργάνωσαν αντιφασιστική συναυλία στην πόλη μας, με την συμμετοχή σημαντικών μουσικών και την παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών.

Ο Δήμαρχος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας ότι η Ηλιούπολη ήταν, είναι και θα είναι πόλη δημοκρατική κι αντιφασιστική!


Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΗΡΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ με εκδήλωση στη μνήμη της, που έγινε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΗΡΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

“Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες
Σας χαιρετίζω και σας καλωσορίζω στην εκδήλωση.
Βρίσκομαι εδώ πρώτη φορά με την νέα μου ιδιότητα – του Δημάρχου της πόλης – σ’ αυτήν την εκδήλωση τιμής, που διαχρονικά οργανώνει ο Δήμος μας, τιμώντας τον αγώνα ενός παιδιού, της αγωνίστριας Ηρώς Κωνσταντοπούλου.
Μιας 17χρονης κοπέλας, που στα άγουρα χρόνια της, δεν βολεύτηκε να μείνει αμέτοχη, σ’ αυτό που συνέβαινε τότε στην πατρίδα της.
Η ιστορία της Ελλάδας την έχει εγγράψει για πάντα στο Μεγάλο Βιβλίο των Ηρώων της:
Των αγωνιστών που με την δράση τους άναψαν μικρές φωτιές!
Που έγιναν περισσότερες!
Που ενώθηκαν μαζί!
Που θέριεψαν!
Και που στο τέλος έφεραν την ελευθερία από τις δυνάμεις της ξένης κατοχής.
Η Ηλιούπολη τίμησε την ηρωίδα δίνοντας το όνομά της στην λεωφόρο, που διασχίζει την πόλη και στήνοντας το άγαλμά της εδώ που βρισκόμαστε. Το πορτραίτο της φτιαγμένο από την μητέρα της Ελένη, κοσμεί το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης, μαζί με το πιάνο της.
Κρατάμε στην καρδιά μας αυτό που συμβολίζει η Ηρώ, η ζωή της κι η θυσία της:
•Την δίψα της για μάθηση και γνώση.
•Την ευαισθησία της για τη χώρα της και τα δεινά του λαού της.
•Την αγάπη της για τη ζωή, για μια καλύτερη κι ελεύθερη ζωή .
•Την ανυπότακτη στάση της, που αντί να σιωπήσει και να συμβιβαστεί, αντιστάθηκε στους κατακτητές και στους ντόπιους συνεργάτες τους.
•Την αντοχή της στα βασανιστήρια της Γκεστάπο.
•Την περήφανη στάση της ως το τέλος!
Αυτό το τέλος της, που έγινε η αρχή του τέλους των κατακτητών!
Όμως ας μην ξεχνάμε, ότι ακόμα ο λαός μας σηκώνει βάρη, η ελευθερίες του ακόμα δοκιμάζονται, η ειρήνη ακόμα κινδυνεύει κι ο φασισμός ακόμα προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι!
Κρατάμε στην ψυχή μας και στέλνουμε στην κοινωνία το μήνυμα της:
•Η Νεολαία είναι η ελπίδα. Πάντα κάποιοι την θεωρούν «χαμένη», και πάντα η ζωή τους διαψεύδει.
•Η Παιδεία κι η γνώση ανοίγουν ορίζοντες και δρόμους στη ζωή.
•Η μελέτη της Ιστορίας αλλά και η έρευνα για την αλήθεια, βοηθάνε τον πολίτη και τη χώρα στην αυτογνωσία και στην αποφυγή λαθών στο μέλλον.
•Η Συμμετοχή στα κοινά της πόλης μας, της Χώρας μας και του Κόσμου όλου, είναι ο μόνος τρόπος για να αντιπαλέψουμε σχεδιασμούς άλλων για τις ζωές μας.
•Η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι αγαθά που δεν πρέπει να διαπραγματευόμαστε στην συλλογική μας προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον.
Να συγχαρώ όλους εσάς, που τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας την ηρωίδα Ηρώ Κωνσταντοπούλου και όλους όσους συνέβαλλαν στην γιορτή αυτή, αλλά ιδιαίτερα τα παιδιά των δύο Σχολείων, για την συλλογική τους προσπάθεια με την συμπαράσταση των Διευθυντών και των εκπαιδευτικών τους.”