Δήμος Ηλιούπολης: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2020

Ο Δήμος Ηλιούπολης, συνεχίζοντας μια επιτυχημένη εδώ και πολλά χρόνια παράδοση προσφέρει και φέτος στους δημότες του την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις που ξεχώρισαν, να απολαύσουν Συναυλίες, να επισκεφτούν Μουσεία, Εκθέσεις και Χώρους ιδιαίτερου ενδιαφέροντος με μειωμένα ομαδικά εισιτήρια και δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία του Δήμου.
Τη διοργάνωσή τους αναλαμβάνει πλέον η Αντιδημαρχία Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου μας.

Οι «Πολιτιστικές Διαδρομές» στοχεύουν παράλληλα στη συμμετοχή δημοτών μεγαλύτερης ηλικίας, που δυσκολεύονται να κινηθούν μόνα τους. Για τον λόγο αυτόν και την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη και δικαιότερη συμμετοχή, ο μέγιστος αριθμός κρατήσεων θα είναι τρεις ανά άτομο, για να μην επαναληφθεί ξανά το δυσάρεστο φαινόμενο να γίνεται μαζική κράτηση στο λεωφορείο από μια παρέα και να αποκλείονται οι άλλοι. Εφόσον μείνουν εισιτήρια, μπορούν όλοι όσοι θέλουν να πάρουν περισσότερα.
Για την επιτυχή διοργάνωση, είναι απαραίτητη η συνέπεια των συμμετεχόντων στις ημερομηνίες προαγοράς εισιτηρίων.

Η σειρά προτεραιότητας θα τηρείται αυστηρά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020:
Το πρόγραμμα ξεκινά στις 9 Ιανουαρίου του 2020 με την Παράσταση του Εθνικού στο Rex “Tο καινούριο μας σπίτι» του Κάρλο Γκολντόνι, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη.

Η κυριαρχία του χρήματος, τα ταξικά απωθημένα και η παγίδα του φαίνεσθαι είναι τα βασικά θέματα που αναδύονται μέσα από την εύστοχη κριτική του Ιταλού συγγραφέα. Το « Καινούριο σπίτι» φτιάχτηκε για να κατοικηθεί, αλλά δεν θα κατοικηθεί ποτέ…

Πέμπτη, 9-1-20
Εθνικό Rex Κάρλο Γκολντόνι,
“To καινούριο σπίτι».
Έναρξη:8.30
Τιμή ομαδικού εισιτηρίου 10 Ευρώ
Προαγορά εισιτηρίων από τις 27 Δεκεμβρίου έως τις 3-1-20 ,11:00 -13:00, από το Γραφείο 210, στον 2ο όροφο του Δημαρχείου.
Αναχώρηση του λεωφορείου 7:30 από το Δημαρχείο.
• Τα ομαδικά εισιτήρια ισχύουν εφόσον συγκεντρωθεί ο αριθμός ατόμων που ορίζει ο φορέας.

Τρίτη, 14-1-20
Επίσκεψη με ξενάγηση στην Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου Γκίκα.
Στους πρώτους ορόφους της μεσοπολεμικής πολυκατοικίας –μουσείο αναπτύσσεται η πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία της Ελλάδας, από το τέλος του Α’ Παγκόσμιου και τη Μικρασιατική Καταστροφή ως τις παραμονές της Δικτατορίας του 1967. Στον 3ο όροφο ο επισκέπτης συναντά το καλλιτεχνικό έργο του ιδιοκτήτη, ενώ στους δύο επόμενους ορόφους γνωρίζει τον προσωπικό κόσμο του καλλιτέχνη.

Δήλωση συμμετοχής- προαγορά εισιτηρίου έως τις 10-1-20, από τις 11:00 έως τις 15:00, στο Γραφείο 210 του 2ου ορόφου του Δημαρχείου.
Εισιτήριο 12 Ευρώ με ξενάγηση
Αναχώρηση στις 15:00 από το Δημαρχείο.
• Έναρξη επίσκεψης 16:00.

Παρασκευή, 24-1-20
Μίκη Θεοδωράκη «Όμορφη Πόλη», Μέγαρο Μουσικής.
Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»
Τραγουδούν: Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης.
Συμμετέχει η Σαλίνα Γαβαλά
Παίζουν: Κ. Καζάκος, Γ.Κιμούλης, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Ελισάβετ Μουτάφη, Κωνσταντίνος Καζάκος και η Λήδα Πρωτοψάλτη

Προαγορά εισιτηρίων ως τις 3-1-20 [Γραφείο 210, 2ος, Δημαρχείο] από τις 11:00 έως τις 15:00.
Τιμή εισιτηρίου :25 Ευρώ ,Β Ζώνη
Αναχώρηση από Δημαρχείο 19:00
Έναρξη 20:00.