Δήμος Αλίμου: Νέα δωρεάν διανομή ειδικών οικιακών κάδων κομποστοποίησης

O Δήμος Aλίμου συνεχίζει το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης, με νέα δωρεάν διανομή ειδικών οικιακών Κάδων Κομποστοποίησης.

Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης ξεκίνησε το 2016 και μέχρι σήμερα έχουν διανεμηθεί δωρεάν περισσότεροι από 800 κάδοι κομποστοποίησης σε αντίστοιχα νοικοκυριά.

Όσοι κάτοικοι του Αλίμου ενδιαφέρονται να προμηθευτούν ΔΩΡΕΑΝ τον ειδικό κάδο, για να κάνουν κομποστοποίηση στον κήπο ή το μπαλκόνι τους, παρακαλούνται να αποστείλουν email στο press@alimos.gr ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 213 2008037, αναφέροντας: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ και αν ο κάδος θα τοποθετηθεί σε ΚΗΠΟ ή ΜΠΑΛΚΟΝΙ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας για όσους δηλώσουν ότι επιθυμούν να παραλάβουν τους ειδικούς κάδους.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Κομποστοποίηση είναι η μετατροπή των οργανικών αποβλήτων της κουζίνας και του κήπου μας (φλούδες φρούτων και λαχανικών, υπολείμματα φαγητού, απόκλαδα κ.λπ.) σε λίπασμα (κομπόστ) μετά την τοποθέτησή τους σε ειδικό κάδο κομποστοποίησης. Το λίπασμα (κομποστ) που παράγεται, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις γλάστρες ή στον κήπο μας.

Πρόκειται για έναν πολύ φιλικό στο περιβάλλον και οικονομικά συμφέροντα τρόπο διαχείρισης των οικιακών οργανικών αποβλήτων μας. Ο κάδος μπορεί να τοποθετηθεί στο μπαλκόνι, τον κήπο ή άλλο κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας.

πηγή : Notia.gr