Εγκαινιάστηκε επισήμως το Κέντρο Κοινότητας

Με την παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, του Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστου Καπάταη, της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου,Μαρίας Ανδρούτσου, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Ελένης Χατζηδημητρίου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Δημητρίου, Κωνσταντίνου Μίχου, του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας, Κανέλλου Νικολάου, εργαζομένων και εκπροσώπων διαφόρων φορέων του Δήμου Αγίου Δημητρίου, έγιναν τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2018 τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Κοινωνικής Μέριμνας, Βασίλης Κουτσανδρέας, η Αναπληρώτρια Υπουργός, Θεανώ Φωτίου, η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αγίου Δημητρίου, Χριστόδουλος Ευθυμίου.


Η νέα δομή εξυπηρετεί αποκλειστικά κατοίκους του Δήμου Αγ. Δημητρίου και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Εντάσσεται στην Πράξη «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγ. Δημητρίου Αττικής», στο Πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020» – Άξονας Προτεραιότητας (9), συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και έχει διάρκεια τρία έτη.

Παρέχει υπηρεσίες που κινούνται σε τρεις άξονες:

  • Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη πολιτών
  • Συνεργασία με Υπηρεσίες – Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας
  • Παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και διασφαλίζει την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων.

Επίσης, παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη ένταξης στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Προστασίας του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).
Παράλληλα μέσω παραπομπών γίνεται διασύνδεση των εξυπηρετούμενων με υπηρεσίες, δομές και προγράμματα όπως Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ, Δημόσιες Υπηρεσίες, Εθελοντικές Οργανώσεις κ.α.

Στελεχώνεται από μια Κοινωνική Λειτουργό και δυο Κοινωνικούς Επιστήμονες. 
Λειτουργεί όλη τη διάρκεια του έτους, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 8:00-16:00, στη διεύθυνση Δυρραχίου 11
Τηλ.: 210-9716360 • Ε-mail: kentrokoinotitas@dad.gr).

πηγή: dad.gr