Εγκαινιάστηκε το Seatrac για τα ΑμεΑ στην παραλία του Αλίμου

Στην παραλία του δήμου Αλίμου (στάση τραμ, Καλαμάκι), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εγκατάστασης για την αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα, παρουσία της υπουργού, Θεανούς Φωτίου, του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη και του αντιπεριφερειάρχη νοτίου τομέα Αττικής, Χρήστου Καπάταη. 

Η κα Φωτίου, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αυτό της εγκατάστασης αυτόνομης πρόσβασης και στην χρησιμότητά του για τα ΑμεΑ, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν το καλοκαιρινό τους μπάνιο στη θάλασσα κάθε στιγμή και χωρίς καμία δυσκολία.

Επίσης, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της όλης κατασκευής, λέγοντας πως, αυτό είναι μία σημαντική επιτυχία Ελλήνων, νέων επιστημόνων, που στηρίχτηκε και έγινε αποδεκτή από όλους.

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι, με την μηχανική αυτή κατασκευή, θα μπορούν οι συνάνθρωποί μας με κινητικές δυσκολίες να έχουν άμεση και ανεμπόδιστη επαφή με το θαλασσινό νερό, αυτό το υπέροχο αγαθό της φύσης, να το απολαμβάνουν και να το ευχαριστιούνται, κάτι που μέχρι χθες το στερούνταν.

Ο κος Δήμαρχος, σε μία αποστροφή της ομιλίας του, είπε πως, είναι πολύ παρήγορη και εξαιρετικά αισιόδοξη η πρωτοβουλία του γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών του Πρωθυπουργού, που οδήγησε στην εκπόνηση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης του επιχειρησιακού προγράμματος για την εγκατάσταση μηχανισμών, ώστε τα ΑμεΑ να έχουν δωρεάν αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα.

Η Υπουργός, ανάμεσα στον Δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη και τον Αντιπεριφερειάρχη, Χρήστο Καπάταη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε σε γενικές γραμμές και η τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Αττικής νοτίου τομέα, Χρήστου Καπάταη, ο οποίος κλείνοντας, τόνισε την αναγκαιότητα για “Πρόσβαση παντού”, των ΑμεΑ, ενώ σύντομες τοποθετήσεις έκαναν και οι, Σταύρος Παναγιωτίδης, προϊστάμενος του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών του Πρωθυπουργού, και Χαράλαμπος Χριστόπουλος, υπεύθυνος παρακολούθησης του Συντονιστικού Μηχανισμού για την Αναπηρία.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων, παρέστησαν: Ο Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Φλοίσβου, υποπλοίαρχος Ιωάννης Φαλτσέτας, ο Διοικητής του Α. Τ. Αλίμου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Δημήτριος Καταραχιάς, οι Αντιδήμαρχοι Αλίμου, Αναστασία Σιμητροπούλου, Λουκία Μελισσαράτου, Στέφανος Διαμαντής και Αρτέμης Καραμολέγκος, η Δ/ντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, Σωτηρία Μασούρη, ο Δ/ντής του δήμου, Ευάγγελος Κακκαβής, ο υποψήφιος δήμαρχος Αλίμου, Κώστας Χαρίτος, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Αλίμου, Ντόρα Δανοχρήστου, Κων/νος Φαλιέρος, Στράτος Αστεριάδης, Κων/νος Δαμιανόπουλος, Ιωάννα Καποδίστρια κ.α.

πηγή: Νικόλας Κονταρίνης / vimaonline.gr